Vida Budapesten
 
 
Egy hagyományos irodalmi beszĂ©lgetĂ©shez nincs jobb hely egy hagyományos kocsma pincehelysĂ©gĂ©nĂ©l. Vida Gábor köteteiről jött beszĂ©lni az egybegyűlteknek, Ă©s jĂł szokása szerint vörösborral oldotta a nyelvĂ©t.
 
 
A kĂ©rdezők többnyire olyasmiket firtattak, ami átlagosan unalmasnak nevezhető, mint pĂ©ldául, hogy mennyiben posztmodernek Gábor Ă­rásai. A válaszoktĂłl vált Ă©rdekessĂ© az este, főleg mert hamar tĂşllĂ©pett az eredeti problĂ©mán, Ă©s - Ăşgy is, mint a LátĂł szerkesztője -, hamar betekintĂ©st engedett ErdĂ©ly irodalmi mindennapjaiba, sőt lendĂĽletes, nĂ©ha kicsit csapongĂł, szertelen törtĂ©neteken keresztĂĽl az erdĂ©lyi magyar valĂłságba is.

A kĂ©rdezők tovább izĂ©lgettĂ©k Gábort, akárha valami csodabogár lenne, ő pedig vĂ©dekezett: hogy egyszerűen csak hagyományos törtĂ©neteket akart Ă©s akar Ă­rni, aminek van eleje, közepe, vĂ©ge - Ă©s örĂĽl, ha ez valakinek tetszik. Aztán jött megint ErdĂ©ly, Kolozsvár meg a diákĂ©vek, a kĂ­sĂ©rletek, hogy filmet csináljanak, a rendszerváltĂł tivornyák emlĂ©kei.

Jöttek kĂ©sőbb a kirándulások, a medvĂ©k, a románok lovon, gyalog, fegyverrel, fegyver nĂ©lkĂĽl, Ă©s mivel nálunk is fogyott a szesz, kicsit oda kerĂĽltĂĽnk mi is testĂĽletileg.

Aki odafigyelt, valĂłszĂ­nűleg megsejtett valamit Vida törtĂ©neteiből, amihez nem kell semmi komoly előkĂ©pzettsĂ©g, csak kĂ©t működő szem Ă©s fenĂ©k. Hagyományosan szĂłrakoztat.
[KZs]

 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában nincs hozzászólás.





 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot