Írj mikromesét vagy mikroesszét!
 
 
A fennállásának idĂ©n ötödik Ă©vfordulĂłját ĂĽnneplő Sikoly irodalmi Ă©s művĂ©szeti folyĂłirat felkĂ©r, hogy Ă­rj egy 1000–2000 karakter terjedelmű rövid prĂłzaművet vagy egy hasonlĂł terjedelmű kisesszĂ©t magyar nyelven.
 
 
Tartalmi Ă©s tematikus meghatározások nincsenek: a mikromese szĂłlhat bármiről, lehet meditatĂ­v jellegű, tudományosan vagy anĂ©lkĂĽl fantasztikus, lĂ­rai hangvĂ©telű, neoavantgárd, simán vagy mágikusan realista, horror, krimi vagy sci-fi; mĂ­g a mikroesszĂ© kifejezheti a szerző vĂ©lemĂ©nyĂ©t társadalmi, politikai, vallási, szociolĂłgiai, filozĂłfiai, pszicholĂłgiai, tudományĂĽgyi kĂ©rdĂ©sben, gĂłrcső alá helyezhet egy műalkotást – legyen szĂł drámárĂłl, tĂ©vĂ©sorozatrĂłl, performance-rĂłl, kĂ©pregĂ©nyről, versről, szimfĂłniárĂłl vagy akár egy fĂ©nykĂ©pről –, de szĂłlhat a hĂ©tköznapi Ă©let legbanálisabb mozzanatairĂłl is.

Korhatár Ă©s földrajzi behatárolás nincs: bárki, bárhol is Ă©l a nagyvilágban, korlátlan számĂş alkotással vehet rĂ©szt az irodalmi projektben, legyen szĂł befutott Ă­rĂłrĂłl, futásban lĂ©vőről vagy olyanrĂłl, aki Ă©pp most állt rajthoz, ezĂ©rt arra kĂ©rĂĽnk, hogy minĂ©l több ismerősödnek továbbĂ­tsd ezt a felhĂ­vást.

Jelige nincs! Mindenkinek a saját neve alatt kell elkĂĽldenie alkotását. A levĂ©lcĂ­mbe (Subject) kĂ©rjĂĽk beĂ­rni a megfelelő műfaji besorolást (MIKROMESE vagy MIKROESSZÉ).

A mikro-művek elkĂĽldĂ©sĂ©t 101 napon át várjuk (2009. április 1-je Ă©s jĂşlius 10-e között) a s.zultan@citromail.hu vagy a czirokati@freemail.hu cĂ­mekre. A szerkesztősĂ©g a beĂ©rkezett művek legjobbjait a Sikoly szeptemberben megjelenő 20. számában fogja leközölni.

A beĂ©rkezett alkotásokĂ©rt fizetni sajnos nem tudunk, de a legjobbnak Ă­tĂ©lt művek szerzőinek könyvcsomagot kĂ©szĂ­tĂĽnk, valamint a jövőben igyekezni fogunk közös felolvasĂłestet szervezni a folyĂłiratszámban szereplő szerzők rĂ©szĂ©re Ăşgy Magyarországon, mint Vajdaság-szerte.


www.sikolyfolyoirat.extra.hu
 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában nincs hozzászólás.





 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot