Roham Terasz program - 2010.05.06-2010.05.08.
 
 
Tavaszi pörgés a Roham Teraszon:


HelyszĂ­n:
Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.
Minden buli 21:00-kor kezdÔdik.


mĂĄjus 6.
Kardos DĂĄniel Ă©s Polnauer FlĂłra

mĂĄjus 7.
efZĂĄmbĂł Happy Dead Band

mĂĄjus 8.
Tûz Långja



 
 


Kardos DĂĄniel Ă©s Polnauer FlĂłra
Gitår és ének hozzåértÔktÔl


Kardos DĂĄnielt sok helyrĂ”l ismerhetjĂŒk. ZeneszerzĂ”, filmzeneszerzĂ” Ă©s több szeretett zenekar tagja (Ektar, BabĂĄm, Tin-Tin Quintet, Hagesher, Kardos NĂ©gyes, Triton, MIflat Flamenco).

Polnauer FlĂłra is hasonszĂ”rĂ» lĂ©ny, csak fiatalabb. IsmerhetjĂŒk mc-kĂ©nt, szinĂ©sznĂ”kĂ©nt, Ă©nekesnĂ”kĂ©nt szerteĂĄgazĂł mĂ»fajokban (Beat Dis, Planet55, Hagesher, Shkayach, Hippikiller Balogh KĂĄlmĂĄn, Hippikiller). Kardos Danival a CoffeSnob, a Hagesher Ă©s a Skayach utĂĄn ezĂșttal az unplugged-be kĂłstoltak bele. RepertoĂĄrjukat sajĂĄt Ă­zlĂ©sĂŒk szerint vĂĄlogattĂĄk össze:a 90-es Ă©vek egĂ©szsĂ©ges pop, a jazztörtĂ©nelem vokĂĄlis darabjai, közel-keleti folk, Ă©s sajĂĄt szerzemĂ©nyek nyomĂĄn.
http://www.kardosdaniel.hu
http://www.myspace.com/pollyflow


IdÔpont: 2010. måjus 6. 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







efZĂĄmbĂł Happy Dead Band


Az ef. ZĂĄmbĂł Happy Dead Band egy alternatĂ­v rockegyĂŒttes, amit ef ZĂĄmbĂł IstvĂĄn kĂ©pzĂ”mĂ»vĂ©sz Ă©s zenĂ©sz, az egykori A. E. BizottsĂĄg nevĂ» egyĂŒttes tagja alapĂ­tott. A Happy Dead Band hĂĄzibuliegyĂŒtteskĂ©nt mĂĄr a BizottsĂĄg megalakulĂĄsa elĂ”tt, az 1970-es Ă©vekben lĂ©tezett. Koncertjeiken sajĂĄt szerzemĂ©nyeiken kĂ­vĂŒl Ă©s az egykori BizottsĂĄg-szĂĄmok feldolgozĂĄsai mellett jĂĄtszanak Balaton-, Neurotic-, Ă©s Trabant-dalokat is. Ezeken kĂ­vĂŒl a 60-as, 70-es Ă©vekbĂ”l szĂĄrmazĂł, örökzöld jazz, blues Ă©s rock dalokat is jĂĄtszanak, repertoĂĄrjukba tartozik többek között Miles Davis egyik alkotĂĄsa is.

ElsĂ” lemezĂŒkhöz a cĂ­met Schopenhauer hĂĄrmas egysĂ©gĂ©bĂ”l kölcsönöztĂ©k: Szerelem?Ă©let-halĂĄl. Rögtön utĂĄna, 1991-ben jelent meg HimalĂĄja cĂ­mĂ» kazettĂĄjuk, amikor az egyĂŒttes a legendĂĄs FMK Ă©s Tilos az Á nevĂ» klubokban jĂĄtszott. Szövegeiket a gĂĄtlĂĄstalansĂĄg, a megbotrĂĄnkoztatĂĄs Ă©s az önirĂłnia jellemzi, a meghalt szerelemmel, az elmĂșlĂĄssal, az örökkĂ©valĂłsĂĄggal Ă©s az önkĂ­vĂŒlettel foglalkoznak. Önmagukat kommandĂłegyĂŒttesnek aposztrofĂĄljĂĄk, mivel rajtaĂŒtĂ©sszerĂ»en fellĂ©pnek szinte mindenhol
http://www.efzambo.hu


IdÔpont: 2010. måjus 7. 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Tûz Långja
Moldvai roham


A TĂ»z LĂĄngja zenekart 2003-ban alakult Tordason. Hodorog AndrĂĄs moldvai furulyĂĄs egyszer azt mondta nekik: "...fĂșjjĂĄtok Ășgy, ahogy Ă©n mutatom nektek, de legyen abban a muzsikĂĄban egy kicsi belĂ”letek is!" A fiĂșk megfogadtĂĄk a tanĂĄcsot Ă©s az egyĂŒttes ars poeticĂĄja mai is hĂ»en, mĂ©gis ĂșjszerĂ» arculattal reprezentĂĄlni az autentikus moldvai csĂĄngĂł nĂ©pzenĂ©t. AzĂłta a zenekar felĂĄllĂĄsa vĂĄltozott, a zenei hangzĂĄs egyre terebĂ©lyesebbĂ©, komplexebbĂ© vĂĄlt, s ezĂĄltal lehetĂ”sĂ©g nyĂ­lt a feldolgozĂĄsokra is, amelyekben a mĂ»faj legjobb mestereitĂ”l elsajĂĄtĂ­tott autentikus nĂ©pzenei tudĂĄsanyagot tĂĄrsĂ­tjĂĄk könnyedebb zenei stĂ­lusok elemeivel. Az eredmĂ©ny: egy teljesen Ășjfajta zene, amely egyedĂŒlĂĄllĂł a mai tĂĄnchĂĄz Ă©letben.
http://www.tuzlangja.hu


IdÔpont: 2010. måjus 8. 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.


 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában összesen 1 hozzászólás van.



 

     ex zĂĄmbĂł
    | #1 | 2010-05-12 | 21:08

öcsi még a régi



 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot