ROHAM Galéria: EBP-STB - Vidák-efZámbó
 
 
Sok szeretettel várunk mindenkit
ef Zámbó István és Vidák Zsolt közös kiállítás megnyitójára
május 7-én 20 órakor a Roham Galériába!
 
 


EBP – STB


A Roham Galéria május 7-én, pénteken 20 órától progresszíven serkentõ megmozdulásra hívja a befogadó közönséget új kiállításának megnyitója alkalmából. A Roham Galéria kommunikációt aktivizál két mûvész nemzedék között, s ennek keretében ef Zámbó István és Vidák Zsolt mûalkotásait tekintheti meg a közönség. A kiállítás egy drámai párbeszéd, ahol a valós mûalkotások fikcionalizálódnak, a mûvészek, pedig olyan karakterek, akik egyéni eszméikkel formálják a cselekményt, vagyis az artefaktumok vizuális jelenlétét.

ef ZámbĂł István kĂĽl- Ă©s belföldön is elismert Ă©s keresett kĂ©pzõmĂ»vĂ©sz, akinek egyedien kimĂ»velt technikájĂş EBP (egyedi beavatkozásĂş print) munkái adják az origĂłját a tárlatnak. Az EBP mĂ»faja az eredeti rajz Ă©s a sokszorosĂ­tott grafika között helyezkedik el. Erre reflektál Vidák Zsolt, a mĂ©rnökbõl lett mĂ»vĂ©sz, aki elsõsorban illusztrátorkĂ©nt szerzett magának hĂ­rnevet. A MOME-n grafikuskĂ©nt vĂ©gzett Vidákot 2009-ben beválogatta a LĂĽrzer's Archive magazin a „Világ 200 legjobb illusztrátora” közĂ©. Vidák Zsolt alkotĂłi folyamatához szorosan kapcsolĂłdnak a printek, amelyeket õ is egyedien átalakĂ­tva prezentál a kiállĂ­táson.

A két mûvész között hidat képez a szürreális, expresszív stílusuk. ef Zámbó érzékletes, naiv kifejezésmódja, eleven színvilága mozgósítja a szimbolikus, jelentésteli alkotásait. Vidák Zsolt mûalkotásait a markáns, velõs és kissé mérnökies vonalak teszik beszédessé, amelyeket pasztell színek ellensúlyoznak. (írta: Bernát Judit)

MegnyitĂł: 2010.05.07. 20.00
A kiállítást megnyitja: Pálfi György László, grafikus, a MOME tanára

A Roham Galéria a megnyitón a befogadókat is interaktívan mozgósítja egy egyedi print elkészítésével.

A megnyitó után 21 órától a kommandózenekarként elhíresült ef Zámbó Happy Dead Band zenél.

A kiállítás megtekinthetõ május 26-ig.

ROHAM Galéria
Budapest, VIII.ker, Vas utca 16.
Nyitvatartás: H-SZo: 14.00-20.00
roham.hu
rohamgaleria@gmail.com








 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában összesen 2 hozzászólás van.



 

     Pedro
    | #2 | 2010-05-07 | 23:53

Köszi, javítva :)

 

     bernát judit
    | #1 | 2010-05-07 | 16:51

rohamgaleri@gmail.com helyett rohamgaleria@gmail.com :)



 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot