Roham Terasz program - 2010.06.11-2010.05.26.
 
 
Tavaszi pörgés a Roham Teraszon:


HelyszĂ­n:
Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.
Minden buli 21:00-kor kezdõdik.


2010. jĂşnius 11.
Soul Station, Make some Noise
2010. jĂşnius 12.
Singas Project, Sickpicnic, DJ Vodi
2010. jĂşnius 17.
Szocreál Surf & Billy est: Fit Fat, Surfing Parrots, New Seed
2010. jĂşnius 18.
Kiállítás megnyitó, DJ Kulo és a Warhorn Family DJ-i
2010. jĂşnius 25.
Nitus & the Rollin' Dice, Fridays Suburban Neon és barátai
2010. jĂşnius 26.
Suburban Neon és barátai


 
 





Soul Station, Make some Noise
friss-ropogós soul-r&b- blues zenekarok Kõbányáról


Soul Station: A zenekar 2008 év végén alakult a Kõbányai Zenei Stúdiónak köszönhetõen. Saját számokat gyártunk soul, R&b, pop stílusban. 2008-ban megnyertük a paksi pop, rock, jazz tehetségkutatót. 2009-ben bekerültünk a lengyelországi Carpathia nemzetközi tehetségkutató döntõjébe, és különdíjasok lettünk.A nyíregyházi Backstage Live tehetségkutatón a 2. helyezést ítélte nekünk a zsûri, és megnyertük a Hegyalja fesztivál különdíját. Rendszeres vendégei vagyunk a Budapest Jazz Club-nak, ennek köszönhetõen felkérést kaptunk a Sziget fesztiválra is.
Make Some Noise-rĂłl a Net&Roll: „Make Some Noise. 3 gitár, dob, dj fölállás zakatol, mint a 424-es Hunyi mögött. Komoly kozmikus atomvillanás. Ăśvöltök, mint Ajax meccsen, ha gyalázzuk Rotterdam fiait. FölkĂĽldöm a virtuális streamet a Black & Blue Cafe-ba, hadd tudják a Bardo-ban az arcok, mit tud a SzĂ­vcsakra országának ifjĂş gárdája. Hendrix az asztalon táncol, sir Duke lĂ©ggitározik a bárpultnál, csilingel a jackpot, fullon a kassza. Orszáczky Jackie mulatt Ă©s mesztic istennõket pörget a parketten, Villon eldobja a royal flush-t, hogy egyetlen hangot se mulasszon - tán mĂ©g Faludy Gyuri bácsi is odakagylĂłz, miközben sir Winstonnal gyilkolják egymást hexasakk táblánál pöfĂ©kelve. Lennon lĂ©ghajĂłkat Ă©s pink elefántot tetovál Ă©pp, egy közelrõl meg nem nevezett tantra tanárnõ intim testtájaira. Eszem az Arany Marlboro-t, a csálinger az ennedik vizet hozza fĂĽlig Ă©rõ mosollyal. Belvárosi Woodstock varázs, megengedem magamnak, hogy eszembe jusson: a Make Some Noise ma kicsivel sem rosszabb, mint a Magyar Atom csĂşcsformában. Foxy Lady, Fire, Hard to Handle. I’ve good time to roll…”


Idõpont: 2010. június 11. 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.







Singas Project, Sickpicnic, DJ Vodi
nujazz-dubstep buli egy profitól és egy nagy reménységtõl


Singas Project: 2005 tavasza óta létezõ formáció az Easylistening /Nujazz porondon.

Az egysĂ©ges, Ă©s szakmailag is kimagaslĂł megszĂłlalást a brilliáns hangĂş Ă©nekesnõ , Berger Dalma teljesĂ­tmĂ©nye emeli Ă©s teszi teljessĂ©. A zenekar az akusztikus Ă©s elektronikus megoldások variálásával teljesen egyedi sound–ot hozott lĂ©tre, melyet az energikus interpretáciĂł igazi „zeneĂ©lmĂ©nnyĂ©” varázsol. A folyamatos koncertezĂ©s Ă©s a „debĂĽt” anyagok kedvezõ fogadtatása rĂ©vĂ©n a zenekar egyre több helyen hallhatĂł. Több hazai Ă©s kĂĽlföldi válogatáson megjelent formáciĂł sikeresen vette a elsõ lĂ©pĂ©seket saját lemeze felĂ©, melynek stĂşdiĂłmunkái már be is fejezõdtek. A nemzetközi elismerĂ©st a XIII. CafedelMare-on valĂł megjelenĂ©s hozta, melynek eredmĂ©nyekĂ©nt az SP nagyszámĂş hazai Ă©s kĂĽlföldi rajongĂłtábort tudhat maga mögött.
SickPicnic: A zenekar 2007 tavaszán alakult. Megpróbálnak a dubstep, a drum'n'bass, a jazz, az experimentális és a funk zene, illetve az ezekkel rokon stílusokkal operálni, és így valami teljesen egyedi hangot megütni.


Idõpont: 2010. június 12. 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.







Szocreál Surf & Billy est: Fit Fat, Surfing Parrots, New Seed
roham billy, surf szocreál rázás a Kulo-bárban pécsi és pesti közremûködõkkel


Fit Fat: 2008. nyarán, korábbi punk zenészekbõl alakult surf trió. A zenekar tömege 305 kg, repertoárja mintegy 20 szám: saját szerzemények, sajátos feldolgozások a Buzzcocks Harmony in my Head-jétõl, Paul Anka Destiny-én át Dinicu Pacsirtájáig, illetve klasszikus surf darabok újra értelmezve.. Ínyencség, hogy a számok között '70-es, '80-as évekbeli magyar "szocreál" filmszatírák részletei hallhatóak. Az instru-mentális zenekar elsõ, 7 számos demója 2009. június végén készült el.

Idõpont: 2010. június 17. 20:30
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.







Kiállítás megnyitó, DJ Kulo és a Warhorn Family DJ-i
kiállít: Wahorn András és Stark Attila


Idõpont: 2010. június 18. 19:00
utána 21.00-tól zenél Dj Kulo és a Wahorn Family dj-i
a kiállítás július 7-ig tekinthetõ meg.


HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.









Nitus & the Rollin' Dice, Fridays
rockabilly a nagyoktĂłl


Nitus & the rollin’ dice: A Nitus & The Rollin Dice formáciĂł 2008-ban alakult azzal a cĂ©llal, hogy az amerikai 50’-60’-as Ă©vekben nagy sikert aratott Rock and Roll Ă©s Rockabilly stĂ­lust nĂ©pszerĂ»sĂ­tse hazánkban. KĂ©pzett, a mĂ»fajban jártas zenĂ©szeket hoztunk össze ezzel az egyĂĽttessel.

Fridays: A Fridays zenekar 2007 januárjában alakult, és immáron több mint két éve bukkan fel országszerte színpadokon.
Kezdetekben inkább rockabillybe hajló hangzást mára teljesen felváltotta a "klasszikus" rock and rollos dallamvilág, kiegészülve doo wop és oldies slágerekkel. Mûsorunkban az ötvenes évek amerikai nagyvárosainak zenéjét mutatjuk be olyan klasszikusokon keresztül, mint a Dion and the Belmonts, a Firebirds, Paul Anka, Neil Sedaka, Johnny Maestro vagy a magyar Cadillac. A nem szokványos felállásból (dob, basszusgitár, gitár, zongora, alt és tenor szaxofon, két ének) adódóan minden számot átgyúrtunk a saját szájízünkre, amolyan Fridaysesre.

Idõpont: 2010. június 25. 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.







Suburban Neon és barátai
pop-rock-dreamrock este Fringe nyertesekkel


A Suburban Neon a Dream Rock megteremtésével arra vállalkozott, hogy kiterjesztett és újraértelmezett módon alkalmazza a hagyományos hangszerelést (gitár, basszus, dob, szintetizátor, ének), vadonatúj távlatokat nyitva a könnyûzenében. A megszokott, kötött jegyeket megtöri és gyakran felváltja az illuzórikus légiesség, amelyet olykor atmoszférikus elemek homályosítanak, mintegy földöntúli hangulatot teremtve. A klasszikus popból megtartott alapötletek és a darabok melodikus szellõssége könnyen befogadhatóvá teszik az új stílust. A Suburban Neon a Dream Rock megteremtésével arra vállalkozott, hogy kiterjesztett és újraértelmezett módon alkalmazza a hagyományos hangszerelést (gitár, basszus, dob, szintetizátor, ének), vadonatúj távlatokat nyitva a könnyûzenében. A megszokott, kötött jegyeket megtöri és gyakran felváltja az illuzórikus légiesség, amelyet olykor atmoszférikus elemek homályosítanak, mintegy földöntúli hangulatot teremtve. A klasszikus popból megtartott alapötletek és a darabok melodikus szellõssége könnyen befogadhatóvá teszik az új stílust.

Idõpont: 2010. június 26. 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.


 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában nincs hozzászólás.





 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot