Roham Terasz program - 2010. jĂșlius
 
 
Tombol a nyĂĄr a Roham Teraszon:




HelyszĂ­n:
Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.
Minden buli 21:00-kor kezdÔdik.


2010. jĂșlius 2. pĂ©ntek 21:00
Vibekillaz feat. Andy Ras

2010. jĂșlius 3. szombat 21:00
Grabanc DJ drs

2010. jĂșlis 9. pĂ©ntek 21:00
Konkrét, Sprotni

2010. jĂșlius 10. szombat 21:00
Terra Luna

2010. jĂșlius 16. pĂ©ntek 21:00
FlyJam

2010. jĂșlius 17. szombat 21:00
Fat Cat

2010. jĂșlius 23. pĂ©ntek 21:00
Dorota

2010. jĂșlius 24. szombat 21:00
Ebbe

2010. jĂșlius 30-31 pĂ©ntek-szombat
ROHAM TRASH FESZTIVÁL


 
 




Vibekillaz feat. Andy Ras
fekafolk


Reggae vibrĂĄciĂłk, magyar nĂ©pdalos fĂ»szerrel keverve, ez a Vibekillaz Crew, akik kĂŒlönleges hangĂ©lmĂ©nyben rĂ©szesĂ­tik a zenekedvelĂ”ket. A KodĂĄlyi strĂłfĂĄk ily mĂłdĂș ĂĄtdolgozĂĄsa, eddig mĂ©g sosem hallott ritmusban jelennek meg O'mamma Killa csodĂĄlatos, teret betöltĂ” Ă©nekhangjĂĄban. A tradicionĂĄlis "roots" muzsika kĂ©pviselĂ”je, mc Lulu Sista, pozitivista Ă©letfelfogĂĄst idĂ©zĂ” attitĂ»djĂ©t dalolja a tĂĄncra perdĂŒlĂ”knek. A jamaicai "patois" szövegek, mc Meenie Man mikrofonjĂĄbĂłl törnek elĂ”, aki a hazai reggae Ă©let egyik meghatĂĄrozĂł szĂ­nfoltja. És persze mögöttĂŒk a zenekar, akik azĂ©rt felelnek, hogy senki ne maradjon ki a jĂłbĂłl, s mindenki el tudja kapni a "vibe"-ot. Bless and love!


IdĂ”pont: 2010. jĂșlius 2. pĂ©ntek 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Grabanc, DJ drs
programming dorombing


MiutĂĄn Ihi hazatĂ©rt 3 Ă©ves tĂĄvol-keleti bujdosĂĄsĂĄbĂłl 2005-ben, egybĂ”l elkezdett tagokat toborozni, hogy megvalĂłsĂ­thassa a benne Ă©rlelĂ”dĂ” zenei ötleteket, meg egyĂĄltalĂĄn a zenĂ©lĂ©sĂ©rt magĂĄĂ©rt. Csabi, Ihi rĂ©gi csapattĂĄrsa a Meztelen EbĂ©dbĂ”l, azonnal igent mondott, mĂĄr csak egy dobos hiĂĄnyzott. PepĂ©t ajĂĄnlottĂĄk HalĂĄsztelekrĂ”l, aki mĂĄr elsĂ” hallĂĄsra meggyĂ”zĂ”en hozta az ĂŒtemeket. Kb. egy Ă©v jammelgetĂ©s utĂĄn a Csepel MĂ»vek hangulatos bunkereiben immĂĄr Grabanc nĂ©ven megmutatta magĂĄt a triĂł egy tucatnyi instrumentĂĄlis nĂłtĂĄval. Klubkoncertek következtek Budapesten Ă©s vidĂ©ken. Közben a halĂĄsztelki szĂĄl bekemĂ©nyedett, mivel Peti kedvet Ă©rzett ahhoz, hogy elektronikĂĄval fĂ»szerezze a zenĂ©t, Ă©s ez a többiek koncepciĂłjĂĄba is beleillett. 2008-ban Ășj zenĂ©szekkel bĂ”vĂŒlt a banda: Szabi dorombbal, MĂĄrti pedig hangszĂĄlaival dĂ­szĂ­ti a nĂłtĂĄkat.


IdĂ”pont: 2010. jĂșlius 3. szombat 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Konkrét, Sprotni
bĂŒszkĂ©k rĂĄ, hogy a Beatrice elĂ” zenekara voltak


Sprotni: „A Sprotni egy 4 Ă©ve mĂ»ködĂ”, sajĂĄt zenĂ©t Ă©s retro muzsikĂĄt jĂĄtszĂł zenekar. SzeretjĂŒk a '60-as Ă©veket (Beatles, Rolling Stones, IllĂ©s, Omega, Cliff Richard), de jĂĄtszunk a '70-es, '80-as Ă©vek muzsikĂĄjĂĄbĂłl is bĂ”ven.  A legbĂŒszkĂ©bbek arra vagyunk, hogy a Beatrice elĂ”zenekarakĂ©nt jĂĄtszhattunk 2008 Ă”szĂ©n.”


IdĂ”pont: 2010. jĂșlius 9. pĂ©ntek 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Terra Luna
experimentålis Ôszinte rock


BĂĄr magukat inkĂĄbb le-grunge-ozzĂĄk. A myspaceĂŒkbĂ”l Ă­tĂ©lve van benne valami marsi levegĂ”. De ez lehet, hogy csak az anyĂĄtlan vilĂĄg utolsĂł fölsĂ­rĂĄsa. RĂ©szlet törtĂ©nelmĂŒkbĂ”l: „2001-ben jött lĂ©tre a zenekar hosszas Ă©s lelkes nyĂ»glĂ”dĂ©sek, vajĂșdĂĄsok, "mosmĂĄaztĂĄntĂ©nyleg"-ek közepette, BĂ­rĂł BalĂĄzs (dob), MagyarkĂști BalĂĄzs (basszusgitĂĄr), NĂ©der LĂĄszlĂł (gitĂĄr) Ă©s RĂ©vuti Norbert (gitĂĄr, Ă©nek) közremĂ»ködĂ©sĂ©vel. Dalokat kezdtĂŒnk Ă­rni, rosszhangzĂĄsĂș prĂłbatermekben zajongtunk, majd egyikĂŒnk hĂĄzĂĄbĂłl formĂĄltunk csatateret, hogy mozdulni sem lehetett: kĂĄbelek, erĂ”sĂ­tĂ”k, dobszerkĂł szerte a lakĂĄsban.”


IdĂ”pont: 2010. jĂșlius 10. szombat 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







FlyJam
zenélés közben Nyugat-Európåra gondolnak


Zenekarunk, sokĂ©ves tevĂ©kenysĂ©ge sorĂĄn, 2010-re Ășjabb mĂ©rföldkĂ”höz Ă©rt, Ă©s nĂ©mi vĂ©rfrissĂ­tĂ©s utĂĄn ismĂ©t teljes erĂ”bedobĂĄssal alkot, az underground szcĂ©na legmeghatĂĄrozĂłbb aktuĂĄlis elemeit ötvözve: sĂșlyos elektrĂłs hĂșzĂĄs nyers indie-rockba oltva, drum n bass groove-ok Ă©s elektro-popos szeletelĂ©s. Mindezt kötelezĂ”en fĂŒlbemĂĄszĂł Ă©nektĂ©mĂĄkkal pĂĄrosĂ­tjuk a tökĂ©letes egyensĂșly Ă©rdekĂ©ben. TovĂĄbbra is elsĂ”dleges szĂĄmunkra a maradandĂł koncertĂ©lmĂ©ny a hazai klubokban, ugyanakkor legĂșjabb anyagunkkal, megalkuvĂĄst nem tĂ»rve, mĂĄr a nemzetközi szintĂ» minĂ”sĂ©get cĂ©loztunk meg.


IdĂ”pont: 2010. jĂșlius 16. pĂ©ntek 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Fat Cat
fiatal rockzenekar. a biójuk cifråbb, mint a baråtok közt


ez csak rĂ©szlet: „A Fat Cat Band is a megszokott sĂ©mĂĄbĂłl indult ki: adott pĂĄr fiatal akiknek jĂł pĂĄr Ă©ve hangszer van a kezĂŒkben Ă©s vĂ©gre szeretnĂ©nek a vilĂĄg elĂ© tĂĄrni valamit, amin fĂĄradtsĂĄgot, munkĂĄt Ă©s idĂ”t nem sajnĂĄlva dolgoztak/dolgoznak, valamit, ami a sajĂĄtjuk. Így ĂŒlt össze 2009 nyarĂĄn, kizĂĄrĂłlag zenĂ©lĂ©si cĂ©lzattal az Ășgymond "korai" (hehe.) tĂĄrsasĂĄg, mely a mai napig – az Ă©nekesi posztot leszĂĄmĂ­tva – vĂĄltozatlan: TamĂĄs gyepĂĄlta a dobokat, Batka a kedvenc nĂ©gy hĂșrjĂĄt pöngette, BozĂł a gitĂĄros szerepĂ©t vĂĄllalta magĂĄra Ă©s nem utolsĂłsorban ez idĂ” tĂĄjt FehĂ©r BoldizsĂĄr barĂĄtunk Ă©nekelt Ă©s szĂĄjharmonikĂĄzott az akkoron klasszikus blues bandĂĄnak indulĂł zenekarban. DebĂŒtĂĄlĂł koncertĂŒnk utĂĄn nem sokkal BalĂĄzs Eddi vette ĂĄt a stafĂ©tĂĄt BoldizsĂĄrtĂłl. HosszĂș Ă©s sikerekben gazdag hĂłnapok utĂĄn azonban Eddi szemĂ©lyes okokbĂłl kilĂ©pett a zenekarbĂłl helyĂ©t pedig Csaba vette ĂĄt, Ă­gy mostani koncertjeinken is az Ă” hangjĂĄt hallhatjĂĄtok.”


IdĂ”pont: 2010. jĂșlius 17. szombat 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Dorota
zenĂ©jĂŒkben a lengyel kortĂĄrs irodalmi motĂ­vumok nem jellegzetesek


"Hogy mi lesz egy ex metĂĄl gitĂĄros egy freejazz bĂ”gĂ”s Ă©s egy nĂ©pzenĂ©sz talĂĄlkozĂĄsĂĄbĂłl? Ez egyĂĄltalĂĄn nem derĂŒl ki a zenekar jĂĄtĂ©kĂĄbĂłl, ĂĄm a lengyel kortĂĄrs irodalom hatĂĄsa egyĂ©rtelmĂ». Szabad hullĂĄmtördelĂ©s, szĂ»retlen hĂĄttĂ©rzajokkal."

Az utĂłbbi idĂ”k egyik legĂ­gĂ©retesebb fiatal formĂĄciĂłja – tehetsĂ©ges zenĂ©szek, nagyon jĂł tĂ©mĂĄk, karakteres, egyedi hangzĂĄs… Most kĂ©szĂŒl elsĂ” lemezĂŒk, egy-egy szĂĄmuk pedig szerepel a legutĂłbbi S-10 vĂĄlogatĂĄson Ă©s az idei Tilos RĂĄdiĂł maraton cd-n.

SomlĂł DĂĄvid – gitĂĄr
Makkai DĂĄniel – basszusgitĂĄr
Porteleki Áron – dob, effektek


IdĂ”pont: 2010. jĂșlius 23. pĂ©ntek 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Ebbe
sajåt rock szåmok måsfél óråban


"Azokvagyunk. HĂĄt ez van. HĂĄrman betöltöttĂŒk a 100-at.

Telik az idĂ”, kicsit kevesebb a bizonyĂ­tĂĄs, s megfelelĂ©si kĂ©nyszer, mint valaha hittĂŒk.

És mákunk is van.

Mert van a zene.

Meg mi is vagyunk.”


IdĂ”pont: 2010. jĂșlius 24 .szombat 21:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







ROHAM TRASH FESZTIVÁL


I. ROHAM TRASH FESZTIVÁL
gyökér, aki 
mulat

RĂ©szletek hamarosan!

HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.
 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában nincs hozzászólás.





 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot