Roham Terasz program - 2010. augusztus
 
 
A Trash Fesztivál után is van élet!




HelyszĂ­n:
Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.
Minden buli 21:00-kor kezdõdik.


2010. augusztus 6. péntek 20:45
Galéria támogató buli: Marshallow, DJ Gatto

2010. augusztus 7. szombat 20:45
Volga Rakéta

2010. augusztus 13. péntek 20:45
Tenderfoot

2010. augusztus 14. szombat 20:45
Hangrobbanás

2010. augusztus 15. vasárnap 20:45
Rákosi, Determination

2010. augusztus 26. csütörtök 20:45
Dark Budapest

2010. augusztus 27. péntek 20:45
Singas Project

2010. augusztus 28. szombat 20:45
GRB
 
 




Galéria támogató buli: Marshallow, DJ Gatto
feltörekvõ indie-brit fiatalság, powerpop életérzés


Marshmallow: Exit Magazin: Ha a myspace-üket vesszük alapul, akkor minden jel szerint a marshmallow magyar zenekar. A fülünkkel viszont ezt nehezen hisszük, mert indie gitárzenéjük annyira-megszólalásig-brit, hogy akár londoniak is lehetnének. Ez mindenképpen a figyelemküszöb felé emeli õket, bár persze önmagában ez nem erény(...)


Idõpont: 2010. augusztus 6. péntek 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.









Volga Rakéta
friss-ropogós soul-r&b- blues zenekarok Kõbányáról


Szoció-alter-lakodalmas-punk zenekar. A csapat tagjai egytõl-egyig kiváló muzsikusok. Koncertjüket egyszerûen vétek kihagyni. Már csak azért is, mert a zseniális frontember készítette el a filmslágerek vuvuzelán (angolul film classics on vuvuzela) címû kiváló alkotást, mely pár hét alatt a youtube egyik legnagyobb mémjévé vált. Zenekari fotó nincs, viszont a fenti képen a frontember látható.


Idõpont: 2010. augusztus 7. szombat 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.







Tenderfoot


„A blues akkor szĂĽletik, amikor a nĂ©ger szomorĂş, mikor távol van otthonátĂłl, anyjátĂłl, vagy a kedvesĂ©tõl. Ekkor felötlik benne egy motĂ­vum vagy egy kedvelt ritmus, elõveszi pozanját, hegedĂ»jĂ©t, bendzsĂłját, klarinĂ©tját, dobját, vagy Ă©nekel, esetleg egyszerĂ»en táncol. És a választott motĂ­vumon át behatol kĂ©pzeletĂ©nek mĂ©lyĂ©be. Ettõl elmĂşlik szomorĂşsága – Ă©s ez a blues.”
(Ernest Ansermet , 1918)
A 2005 augusztusában alakult Tenderfoot Blues Unit tagjai fiatalos energiával, de korukat meghazudtoló virtuozitással és lendülettel népszerûsítik a nagy múltra visszatekintõ mûfajt.


Idõpont: 2010. augusztus 13. péntek 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.







Hangrobbanás


Vigyázz, kész, Roham! És persze egy óriási Hangrobbanás. A budapesti Dirty Boogie csapat augusztus 14-én a nagyszerû Roham Bárban lép fel. Ezúttal is mint mindig felzendülnek a saját dalok és a régebb óta játszott rock and roll himnuszok mellé most már jönnek az újak is. Egyszóval a Hangrobbanás egy vadonatúj playlisttel mutatkozik be a Roham közönsége elõtt és akárcsak eddig, most is nagy bulit ígérnek! Ráadásul ifj. Kocsándi Miklós (édesapja a Karthago és a100 Folk Celsius Dobosa) új szerzeménye a Két keréken szintén felzendül a belvárosi klubban, úgyhogy úgy néz ki papája nyomdokaiba lépett!


Idõpont: 2010. augusztus 14. szombat 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.







Rákosi, Determination


Augusztus 15.én, vasárnap, punk zenével telik meg a belvárosi Roham Bár. Játszik az Ausztriából érkezõ Determination, akik egy percet ritkán átlépõ, sör áztatta, koszos punk/hardcore számaikkal mutatják meg milyen egyszerre dühösnek és fáradhatatlanul lelkesnek lenni. Nincs is annál jobb, ha ronda fiatalok érzik jól magukat, jó hangosan. A Determination ezt mind biztosítja! 

Rajtuk kívül fellép még az alföldrõl érkezõ, de már nemzetközileg is jegyzett, ösztön-punk zenekar a Rákosi. Akik a most már klasszikusnak számító demójuk számai mellé írtak jó pár újabb, még durvább darabot, és egész biztos, hogy bõven válogatnak majd ezekbõl is. Feszült húsz percre számíthatunk, ugyanis egy tank erejével menetelõ, zene mellett az idegtõl dülledõ szemek is garantáltak a színpadon. H armadik zenekar még szervezés alatt, de egészen biztos, hogy õk is hûen képviselik majd a világ legklasszabb zenéjét.  Tényleg sokkal jobban jár az, aki ide jön és nem a szigeten szomorkodik.


Idõpont: 2010. augusztus 15. vasárnap 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.







Dark Budapest


//live dj set with d25


Idõpont: 2010. augusztus 26. csütörtök 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.







Singas Project


„Ez a zene felszabadĂ­t, Ă©s szabaddá tesz, ami pedig alaposan megnehezĂ­ti az Ă©leted, mert a szabad utat járni mindig a nehezebb Ăşt. A jazz zenĂ©szek egyszerre feketĂ©k Ă©s egyszerre indiánok, saját belsõ világuk nagykövetei, ahol a fogyasztĂłi elvárásoknak nincs helye.” Kores a SingasbĂłl


Idõpont: 2010. augusztus 27. péntek 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.







GRB


A zenekar újdonság erejével ható hangzásvilággal és a magyar zenei élet állóvizét felkavaró dalokkal 2007. júliusától robbant be a köztudatba. Folyamatos koncertezés következett Budapesten és vidéken, majd 2008. júliusában készült el az elsõ felvétel, az "Úgy élj" c. szám, Kiss Attila hangmérnöki segítségével.

Még több koncert során összeért a zenekar, egyre markánsabb a hamisítatlan GRB hangzás. A zenekar új slágergyanús felvétele a Kyra 2009. szeptemberében készült el. A felvételt és az utómunkálatokat Nánási Sanyinak és nem utolsósorban Lukács Gábornak köszönhetjük.

2010. júniusában készült el a zenekar új felvétele a "Kék" címre hallgató kislemez.

A sok koncertrõl és a világhírnévrõl továbbra sem mondunk le !

Idõpont: 2010. augusztus 28. szombat 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂĽlet Vas u. 16.


 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában nincs hozzászólás.





 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot