Roham Terasz program - 2010. szeptember
 
 
Bort, bĂșzĂĄt, bulit!

HelyszĂ­n:
Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.
Minden buli 21:00-kor kezdÔdik.

Minden kedden:
Tango Garage Club: korhatĂĄr nĂ©lkĂŒli kedd esti tangĂłzĂĄs. TĂ©nyleg jĂł tangĂł zenĂ©kre. KezdĂ”, amatĂ”r Ă©s profi tangĂłsok közössĂ©ge milongĂĄk modern tangozenĂ©kkel tangĂłmĂ»hely


Minden szerdĂĄn:
(Swinging) Kaleidoscope : rock and roll, rhytm'n'blues és space-jazz tånc-est. Akik a zenéket vålogatjåk: Kanada Kåosz, Kulo, TM45 és Lobotone. Rendszeres meghívott vendégekkel és havi 1 koncerttel.

VizuĂĄl: CsipĂĄncsap

2010. szeptember 3. péntek 20:00
On with Life

2010. szeptember 4. szombat 20:45
RohamBilly: Nitus and the rollin’ dice, B15

2010. szeptember 9. csĂŒtörtök 20:45
Yes, Yes Matzaa

2010. szeptember 10. péntek 20:45
Rejtély zenekar

2010. szeptember 11. szombat 20:45
New Concept Party

2010. szeptember 12. vasĂĄrrnap 20:45
Automated Trash Machine (A), Wormkids, Lömbihead

2010. szeptember 16. csĂŒtörtök 20:45
I. Roham törvĂ©nytelen jazz sĂșjtĂĄs: Koala Fusion, PĂĄsztorz, Drugi Program

2010. szeptember 17. péntek 20:45
Symposium: GalĂ©ria Party – valami vad SzerbiĂĄbĂłl: DEFA+2 (SR), Frontembers (SR)

2010. szeptember 18. szombat 20:45
Superego, Carbovaris

2010. szeptember 19. vasĂĄrnap 15:00
II. Orszågos ROHAM lemezbörze és DJ simogató

2010. szeptember 23. csĂŒtörtök 20:45
A metĂĄl nem mond csĂŒtörtököt: Apey acoustic, My Small Community acoustic

2010. szeptember 24. péntek 20:45
Roham trash Party: Fit Fat, Kampec Dolores, VasĂĄrnapi Gyerekek

2010. szeptember 30. csĂŒtörtök 20:45
Backbeet

 
 




On with Life


Station 80 Booking bemutatja Craban Loves Hardcore


IdÔpont: 2010. szeptember 3. péntek 20:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Nitus and The Rollin' Dice, B'15 rockabilly band


Nitus and The Rollin' Dice: NitusĂ©k a hĂĄzigazda zenekarunk. Õk vettĂ©k el a szĂŒzessĂ©gĂ©t a koncerttermĂŒnknek. Koncertjeik nem kĂ­mĂ©lik a lĂĄb Ă©s a fenĂ©kizmokat, a hĂĄtradĂ”lĂ”s pozitĂșrĂĄtĂłl meg sajog mĂĄsnap az ember egĂ©sz hĂĄta-dereka. Aki meg nem hallott volna mĂ©g a bandĂĄrĂłl, annnak meg csak annyit, hogy autentikus Ă©s neo irĂĄnyban is nyomjĂĄk a billyt, Nitus egy borzasztĂł dögös Ă©nekes nĂ”, Ă©s a sound-ot mĂ©g pofĂĄnbassza egy bĂșgĂłsan csattogĂłs bĂ”gĂ”jĂĄtĂ©k. EzĂșttal a B’15 zenekart hoztĂĄk magukkal, akik a rockabilly mellett counrtyt Ă©s Ă”srockokat is jĂĄtszanak.


IdÔpont: 2010. szeptember 4. szombat 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Yes, Yes Matzaa


A Yes Yes Matzaa zenekar idĂ©n tavasszal ĂŒtköztette elõször a Trabant Ă©s Eric Truffaz elemeit, hogy a vĂ©gĂ©n valami teljesen mĂĄs legyen. Zene,  melyre tĂĄncolni Ă©s gondolkodni is lehet, idõnkĂ©nt megfĂ»szerezve egy kis spanyol rappel.

Wahorn Matzaa: Ă©nek
Lang AndrĂĄs: zongora
MĂĄkĂł MiklĂłs: trombita
Endrei DĂĄvid: basszus gitĂĄr
Bartha KrisztiĂĄn: dob
Vendégmûvész: Tabeira Ivån

IdĂ”pont: 2010. szeptember 9. csĂŒtörtök 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Rejtély zenekar


A zenekar szigetszentmiklĂłsi. HĂĄrom Ă©ve ontjĂĄk magukbĂłl a szĂĄmokat. A stĂ­lusuk, amit megnevezni olymĂ©rtĂ©kben utĂĄl minden zenĂ©sz, 60-as Ă©vek Beat, 80-as Ă©vek Punk- Rock, New Wave Ă©s kĂŒlönbözĂ” gĂ©pzenĂ©k hatĂĄsai, melyet fĂŒstös leheletĂ», balkĂĄni jellegĂ» Ă©nekhanggal tarkĂ­tanak.


IdÔpont: 2010. szeptember 10. péntek 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







New Concept Party
Drum & Bass / Breakbeat / Techno


Kipróbåljuk, milyenek vagyunk, amikor elektronikusak. Ha bevålik, lesz még több roham szeletelÔ!


IdÔpont: 2010. szeptember 11. szombat 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Automated Trash Machine (A), Wormkids, Lömbihead


Szeptember 12-Ă©n, vasĂĄrnap hazĂĄnkba lĂĄtogat az Automated Trash Machine, amely igazĂĄbĂłl egy embert takar, aki dobol, gitĂĄrozik Ă©s szĂĄjharmĂłnikĂĄzik egyszerre. Punkosan minimalista, surf-rock alapĂș ĂŒtemekre Ă©pĂŒlĂ” zenĂ©jĂ©rĂ”l Ă©s groteszk szövegeirĂ”l leginkĂĄbb Beck korai munkĂĄssĂĄga juthat eszĂŒnkbe, de hozzĂĄ hasonlĂł mĂ©g az EgyesĂŒlt Államokban kultikus figurakĂ©nt szĂĄmon tartott Bob Log is.  ElĂ”tte a szörfös punk zenĂ©t jĂĄtszĂł Lömbihead, illetve a  Wormkids fog jĂĄtszani, elĂ”bbire legalĂĄbb annyira hatott a Fugazi, mint utĂłbbira a Power Rangers

IdÔpont: 2010. szeptember 12. vasårnap 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







I. Roham törvĂ©nytelen jazz sĂșjtĂĄs
Koala Fusion, PĂĄsztorz, Drugi Program


KĂŒlönleges hagyomĂĄny-teremtĂ©s-ĂŒnnep. CĂ©lunk ezzel a koncertsorozattal, hogy olyan zenĂ©szeket, zenekarokat mutassunk be, akik mindenhonnan ki vannak utĂĄlva. Vagy csak szimplĂĄn nincsenek megĂ©rtve. AztĂĄn kĂŒlönbözĂ” kompromisszumokat kell kötniĂŒk az elismertsĂ©gĂ©rt. NĂĄlunk meg mindenki meg van Ă©rtve. És el is vĂĄrt, hogy ĂĄrral szemben menjen. ZĂĄszlajunkra Ășjabb szalag köttetett: Éljen a trash jazz hatĂĄron innen Ă©s tĂșl! Vesszen a popularitĂĄs!


IdĂ”pont: 2010. szeptember 16. csĂŒtörtök 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







GalĂ©ria megnyitĂł: Symposion – valami vad szerbiĂĄbĂłl
A megnyitĂł utĂĄn a vajdasĂĄgi Frontembers Ă©s a Bartha MĂĄrk (DEFA) triĂł mulattat.


A Symposion folyĂłirat kĂ©tnyelvĂ» tematikus szĂĄmai megmĂĄsĂ­thatatlan eredmĂ©nyei az elmĂșlt Ă©vek szerkesztĂ”sĂ©gi munkĂĄjĂĄnak. A szerk. „maxim(ĂĄlisan/um)”, Ă­rjuk Ă­gy, csak kommunikĂĄltat: szerbiai, szlovĂ©niai, horvĂĄtorszĂĄgi, magyarorszĂĄgi, francia kĂ©pzĂ”mĂ»vĂ©szeket, grafikusokat, szobrĂĄszokat, animĂĄtorokat, illetve kĂ©pregĂ©nyrajzolĂłkat Ă©s irodalmĂĄrokat. ManapsĂĄg a kortĂĄrs kĂ©pregĂ©ny igyekszik kiszĂ©lesĂ­teni sajĂĄt meghatĂĄrozĂĄsĂĄt. TĂĄg fogalommĂĄ lett, amint az a Symposion szĂĄmainak kĂ©pregĂ©nyesĂ­tett kiadvĂĄnyĂĄbĂłl is lĂĄthatĂł.

A folyĂłirat legĂșjabb szĂĄma Tolnai OttĂł szövegeket kĂ©pregĂ©nyesĂ­t. A vizuĂĄlis anyag elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez a rĂ©giĂł jeles kĂ©pzĂ”mĂ»vĂ©szeit kĂ©rte fel a szerkesztĂ”, aki Tolnai tengernyi szövegĂ©bĂ”l vĂĄlogatott idĂ”rendi sorrendben, a kivĂĄlogatott szövegeket egy dimenziĂłvonal mentĂ©n fĂ»zte fel, Ă©s Ășgy instruĂĄlta a kĂ©pzĂ”mĂ»vĂ©szeket, hogy az elkĂ©szĂŒlt vizuĂĄlis anyag ne kĂŒlönĂĄllĂłan, hanem egymĂĄssal kommunikĂĄlva, hĂĄlĂłzatot kĂ©pezve jöjjön lĂ©tre.


IdÔpont: 2010. szeptember 17. péntek 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Superego, Carbovaris


KĂ©t fiatal, feltörekvĂ” zenekar,a Superego egyenesen GyĂ”rbĂ”l. MindkĂ©t zenekar az indie irĂĄnyba hĂșz, bĂĄr egyikĂ”jĂŒk zenĂ©je sem csak ezen az egy vonalon mozog. A Carbovaris Ă©rett zenĂ©t jĂĄtszik,a korukhoz kĂ©pest meg aztĂĄn vĂ©gkĂ©pp,legutĂłbbi nagyobb koncertjĂŒk a Szigeten volt,szĂłval valamit tudhatnak. Sziget.hu ajĂĄnlĂłja:"A tavaly Ă”sszel alakult zenekar hatalmas lendĂŒlettel vĂĄgott bele a pesti indie szcĂ©na bevĂ©telĂ©be. A fiatal srĂĄcokra nagy hatĂĄssal voltak a 80-as Ă©vek post-punk zenekaraitĂłl egĂ©szen az ezredfordulĂłs brit zenekarokig sokan, Ă­gy alakĂ­tva ki sajĂĄtos hangzĂĄsukat. PörgĂ”s, vidĂĄm, Ă”szinte. A wan2 / One Day Fame tehetsĂ©gkutatĂł elsĂ” helyezettjekĂ©nt lĂ©phetnek fel". A Superego gyĂ”ri zenekar,sok pesti fellĂ©pĂ©ssel. Több nagyobb bandĂĄval jĂĄtszottak mĂĄr (Supersonic,Walrus,Kolin,HangmĂĄs stb.)


IdÔpont: 2010. szeptember 18. szombat 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







II. Orszågos ROHAM lemezbörze és DJ simogató


"Szeptember 19.-én, vasårnap 15 órakai kezdettel II. Orszågos Roham Lemezbörze a  ROHAM bårban! Több szåz bakelit nagylemez, maxi, kislemez és CD megszållott gyûjtÔktÔl!

Lemezbörze, ahogy mi szeretjĂŒk. Nincs belĂ©pĂ”, nem kell korĂĄn kelned Ă©s böngĂ©szĂ©s közben menĂ” környezetben kĂĄvĂ©zhatsz, sörözhetsz, cigizhetsz, barĂĄtkozhatsz, miközben csak Ă©s kizĂĄrĂłlag jĂł zene szĂłl.

Jazz, downtempo, soul, funk, disco, hip-hop, reggae, blues, rock, house, techno, breakbeat, egyhåzi zene, world music, lounge, exotica, filmzene, spoken word, meselemezek, költészet az alkalmi vételtÔl a méregdråga ritkasågokig.

A "fellĂ©pĂ”k" sora folyamatosan bĂ”vĂŒl: DJ Suefo, DJ Kanada KĂĄosz, DJ HakabĂĄ, DJ EzĂŒstmedve, S, Bob, Vittorio Waxman, Crimson, RĂĄcz Misi Ă©s Badihali

Figyelem! Ez egy olyan dĂ©lutĂĄni esemĂ©ny, ahova nyugodtan elhozhatod barĂĄtodat, csalĂĄdodat, gyermekedet, hiszen a sok szĂ­nes lemezborĂ­tĂł Ă©s vicces vinylfĂŒggĂ”k között Ă”k sem fognak unatkozni!"


IdÔpont: 2010. szeptember 19. vasårnap 15:00
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







A metĂĄl nem mond csĂŒtörtököt: Apey acoustic, My Small Community acoustic


Apey egy celeb. VĂ©gigdĂŒhöngte fiatalkorĂĄt a Kelly hits the blue Sky-ban, szĂ©pen Ă©nekelt a Piros ÍzĂ©ben, majd megalakĂ­totta az Apey and the pea-t, ĂĄm gyorsan rĂĄ is jött, hogy Ă” leginkĂĄbb tök egyedĂŒl, egy szĂĄl gitĂĄrral szereti nyomni a metĂĄlt. Koncertje elĂ”tt jĂĄtszik egy fiatal srĂĄcokbĂłl ĂĄllĂł banda, kiknek nevĂ©t nyomdĂĄba leadĂĄsig nem sikerĂŒlt kiderĂ­tenĂŒnk.


IdĂ”pont: 2010. szeptember 23. csĂŒtörtök 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.









Roham Party: Fit Fat, Kampec Dolores, VasĂĄrnapi Gyerekek


Ha nem tetszett a trash fesztivĂĄl, akkor ez sem fog. A Roham Party nevĂ» zĂŒllesztĂ” esemĂ©ny bemutat mindenkinek. Havi kĂ©t alkalommal összegyĂ»jtĂŒnk minden betegsĂ©get. Ezekre gondolunk itt: valamilyen koncert, valamilyen tĂ»znyelĂ”, valamilyen dj, valamilyen tĂĄncosok, valamilyen vj, valamilyen pĂĄrlatok. Az elsĂ” ilyen bulink kifejezetten tĂĄncolĂłsnak Ă­gĂ©rkezik. A Fit Fat olyan, mint egy szovjet szĂŒrreĂĄl film, de a mafilm gĂ©psorĂĄrĂłl, a Kampec Dolores olyan kultikus, hogy mĂ©g Ă©l, a VasĂĄrnapi Gyerekek meg az orszĂĄg legjobb szĂ©tcsapĂłsra buliztatĂł zenekara Darvas Bence korlĂĄtlan kattantsĂĄgĂĄval az Ă©len..


IdÔpont: 2010. szeptember 24. péntek 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.







Backbeet


2005 Ăłta zenĂ©lĂŒnk egyĂŒtt Budapesten a 16.kerĂŒletben. A rĂ©gi zenĂ©k tisztelĂ”i vagyunk (Led Zeppelin, Beatles, Black Sabbath, Stones, AC/DC...) ezĂ©rt a hetvenes Ă©vek Rock & RolljĂĄt jĂĄtszuk, de a dalokat keverjĂŒk pszihedelikus zenĂ©kkel, blues-zal Ă©s mĂĄs durvĂĄbb dolgokkal. Vannak hosszĂș, jammelĂ”s szĂĄmaink, Ă©s akadnak pĂĄrpercesek is. . EgyĂ©bkĂ©nt koravĂ©n fiatalok vagyunk, 21Ă©s 17-17 Ă©vesek. Koncertjeinken pörgĂ”s és tĂĄncolható  muzsikĂĄt nyomunk. A zenĂ©nk nem korhatĂĄros, fiataloknak  Ă©s nem fiataloknak is élvezetes. Let there be rock!


IdĂ”pont: 2010. szeptember 30. csĂŒtörtök 20:45
HelyszĂ­n: Roham Terasz - Bp. VIII. kerĂŒlet Vas u. 16.
 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában összesen 5 hozzászólás van.



 

     szervezĂ”
    | #5 | 2010-09-21 | 20:17

pénteken neked kampec ;)

 

     Borka
    | #4 | 2010-09-15 | 00:20

idézet a Kampec Dolores honlapjåról: "szeptember 25. Kampec Dolores koncert: Roham kåvézó, Budapest" - namostakkormikoris? 24 vagy 25?




 

     szervezĂ”2
    | #3 | 2010-09-07 | 12:55

szervezd ĂĄt otthonod, emma!

 

     szervezĂ”
    | #2 | 2010-09-03 | 15:36

inkĂĄbb maradj otthon emma

 

     Emma
    | #1 | 2010-09-01 | 17:13

Úgy látom át kell szervezzem ezek alapján a szeptemberemet!;)



 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot