Grafika_100 kiállítás és könyvbemutató
 
 
A Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetem tisztelettel meghívja Önt a tervezõgrafika képzés fennállásának 100. évfordulója alkalmából rendezett grafika_100 címû kiállítás megnyitójára és az azzal egybekötött könyvbemutatóra 2010. november 4-én 18 órára az egyetem Ponton Galériájába.

A kiállítást Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendezõ, egyetemi magántanár nyitja meg.
 
 


A MOME tervezõgrafika szak elmúlt száz évét felölelõ kiállításon a képes történeti összefoglaló mellett a digitális korszak válogatott alkotásai láthatók. A kiállított anyagok mindegyike a hallgatók és a programvezetõ tanárok sikeres tervezõi vállalkozásai. A látogató betekintést nyerhet a diplomateljesítményekbe, az évközi produkciókba, a sikeres pályázatokba. Láthatóvá válik a tervezõgrafika mûfaji változatossága, a klasszikus designtól a saját tartalom elõállításáig, a tipográfiától a csupán képekkel való kommunikációig, a plakáttól az interaktív felületekig, a 3Ds tárgyaktól a városi térformálási lehetõségekig, a játéktervektõl a tudományos illusztrációig.


Az évfordulóra Molnár Gyula, a tervezõgrafika szak vezetõje szerkesztésében egy ünnepi kiadvány is megjelenik. A grafika_100 címû könyv bemutatójára egy kerekasztal beszélgetés keretében a kiállítás megnyitón kerül sor.
A könyvbemutató résztvevõi:
István Bányai grafikusmûvész (USA), a MOME címzetes egyetemi tanára
Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendezõ, egyetemi magántanár
Kopek Gábor rektor, egyetemi tanár, MOME
Korchma Zsombor fõszerkesztõ, RoHAM Kiadó
Mélyi József mûvészettörténész, C3 Alapítvány
Pálfi György filmrendezõ
Szirtes János képzõmûvész, egyetemi tanár, mb. Intézetvezetõ MOME Média Intézet
Szöllõsi Géza grafikusmûvész, mûvészeti vezetõ, RoHAM Magazin


"A könyv, amit a kezükben tartanak, látszólag a grafika, a tervezõgrafika 100 évérõl szól, valójában azonban egy társadalom változásának lenyomata. Indultunk a Párizsi világkiállításon 1900-ban, majd megérkeztünk a 21. század digitalizmusába. Indultunk a Királyi Rajztanodától, és eljutottunk a Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetemig. Indultunk a rajzbakoktól és eljutottunk a byte-ig. Felemelõ az átjárható Európa, a közös gondolkodás, de ez nem mindig volt így az elmúlt száz évben. Hogy mi történt, kérem olvassák el! Ajánlom figyelmükbe azt a 100 évet, amelyrõl ez a könyv szól. Érték, mely már 100 éve írja a történelmet."

Kopek Gábor rektor könyvajánlója


A kiállítás megtekinthetõ: 2010. november 4-27-ig
Nyitva tartás: keddtõl szombatig 12-tõl 18 óráig
 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában nincs hozzászólás.





 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot