Roham program - 2011. április
 
 
04.02.
TRASH PARTY TAVASZI SPRING
04.03.
Weasel Walter / Sheik Anorak / Mario Rechtern trió (US)
04.09.
Nyesõ Mari
04.10
V. Országos Roham Lemezbörze, DJ Piroska és a Farkas
04.20
Typex / Portfolio Points, party: ACCOMODATOR, Dirty Kaleidoscope
04.24.
Elsõ Roham Wannabe Fesztivál
04.28.
Egy Kiss Erzsi Zene, Pravda Kitty dj set
04.29
Alba Hyseni akusztik special
 
 



április 1. péntek
Darvas Kristóf: Némafilmzene
ROHAM Bár 21:00
Buster Keaton némafilmje alá Darvas Kristóf játszik élõ zenei kíséretet pianínón.

Cabaret Medrano
ROHAM Bár 22:00
A 2001-ben alakult együttes egyedülállóan összetett zenét játszik, balkáni és latin dallamok, tangó és népzene, free jazz és sanzon, ballada és rock’n’roll foszlányok keverednek, hogy végül egy sajátos kabaréhangulatban, presszóérzésben egyesüljön az egész cirkuszi kavalkád.
Darvas Benedek - hegedû, trombita, melodika, ének, Dudás Zsombor - dob, Horváth Gábor – basszusgitár, Kamondy Imre - ének, harmónika, dalszövegek, Nemes János - szaxofon, fuvola, ének, Pfeiler Ferenc – dob, Verebes György - zongora, ének

www.cabaretmedrano.hu
www.myspace.com/cabaretmedrano


április 2. szombat
TRASH PARTY TAVASZI KÜLÖNKIADÁS
ROHAM Bár 20:30
Bolondok napja másnapja. A másnap mindig fájdalmas. Ezen alkalomból mindenki fájni fog. A fellépõk közt lesznek trash pályázat döntõsök, trash pályázaton induló nem döntõsök, de figyelemre méltók, és trash pályázaton egyáltalán nem indult formációk is. Ízelítõ: jajj de jó, tóth kína, homeless millionaires, strassz web special. A többi meglepetés.




április 3. vasárnap
Weasel Walter / Sheik Anorak / Mario Rechtern trió (US)
+ Dorota
ROHAM Bár 21:00
Weasel Walter kétségtelenül az amerikai free jazz és kortárs zenei élet egyik legmarkánsabb figurája. Egyike azon kevés dobosoknak manapság, akiknek játéka újra és újra képes falakat ledönteni, mind intenzitásban, mind gyorsaságban újabb végleteket feltárni.
Az Illinois állambeli Rockford városában született Christopher Todd Walter már 17 évesen a Chicagoi no wave és free jazz szintér kiemelkedõ alakja volt. 19 évesen már megalapította a világ minden részén kultikus zenekarát a The Flying Luttenbacherst, mellyel Budapesten a Trafó Kortárs Mûvészetek házában játszott az Ultrahang fesztiválon, 2005-ben. A formáció egészen 2007-ig mûködött, ekkor viszont úgy döntött, feloszlatja a zenekart, és a komplex struktúrák kidolgozása helyett inkább Oakland legradikálisabb mûvészeivel játszik improvizációs koncerteket, illetve olyan legendákkal mint a Sun Ra Arkestra vezetõjével, Marshall Allen-nel, illetve a kortárs zene egyik kiemelkedõ gitárosával, Henry Kaiserrel.
A mindig változó felállással turnézó Walter Budapesten legutóbb 2009 májusában járt. Ez alkalommal Sheik Anorak francia gitáros és Mario Rectern német szaxofonos társaságában érkezik hozzánk.
Walterék koncertje elõtt 21:00 órától a magyar Dorota zenekar egy teljesen szabad improvizációs koncerttel tart bemelegítõt.

www.myspace.com/weaselwalter
www.myspace.com/sheikanorak
www.sheikanorak.com
myspace.com/dorotaband




április 6. szerda
Frankzafka, Dirty Kaleidoscope, Bloody Brothers
ROHAM Bár 21:00
A Frankzakfa olyan, mintha a Dirty Kaleidoscope-féle almás laptopon lévõ mp3-ak megunnák digitális létüket és alakítanának egy zenekart. Na, akkor ezután milyen lesz egy Dirty Party? Fõleg, ha a Bloody Brothers is rágesít? Az mp3-aknak fel kell kötniük a gatyájukat. A szemsimogatást a Csipáncsap Vettõs B’sz végzi.

www.myspace.com/frankzafkaband
www.myspace.com/thebloodbrothersband




április 7. csütörtök
Bujdosó János / Vajdovich Árpád / Németh Csaba trió
+ Puszi együttes
ROHAM Bár 21:00
BUJDOSÓ-VAJDOVICH-NÉMETH TRIÓ
Minimál félakusztikus, alig ismert slágerek, görögök vagy törökök, egyiptomi is. Brazil "choro" blokk, Kuba, meg a saját szerzemények, csak úgy. Az egy Kiss Erzsi Zene, a Kistehén és a Pop Ivan zenészeinek vadiúj formációja. Kocsmazene a javából. Bujdosó János - gitár, mandolin, Vajdovich Árpád - nagybõgõ, Németh Csaba – ütõhangszerek

PUSZI EGYÜTTES
A Puszi a Csókolom zenekar férfitagjainak új formációja. A pesti jampecek vidám, slágeres, tábortûzi beatzenéjében van funky, és van úttörõdal is.
Gitáron Prosztó, Basszuson Suttyó, zongorán Bunkó, dobon meg Tapló játszik és mind énekelnek.
A koncert után Suttyó Lackó lemezeire táncolhat tovább a nagyérdemû.




április 8. péntek
Képregény a Margó fesztiválon, válogatás a Magyar Képregény Szövetség alkotóinak munkáiból.
ROHAM Kávézó 19:00
A 2006-ban alakult Magyar Képregény Akadémia több éves közös együttmûködés után összeforrt a hazai képregényt szívén viselõ kiadók, rajzolók, és rajongók táborával, a Magyar Képregény Szövetséggel. A kiállítás a kibõvült tagság munkáinak válogatását helyezi át egy újabb helyzetbe, a képregényfüzetekbõl a kávézó falaira.

kiállító mûvészek: Cserkuti Dávid, Fábián István (Fabe), Felvidéki Miki, Fórizs Gergely, Fritz Zoli, Gáspár Tamás, Gyõri Tibor, Haragos Péter, Haránt Artúr, Jáger Attila, Lanczinger Mátyás, Matheika Gábor, Tálosi András (Spuri), Tikos Péter, Vass Richárd, Zabos Csaba (Graphit), Zsoldos Péter, Varga Zsolt, és még sokan mások...

Basic Brainfuck Night
Banyek, X-menz Idiotronic, Dj Ben, Dj Fillermate
ROHAM Bár 21:00
Nemõkvoltak! Banyek 17 évesen a tiloson kezdte. Az X-menz Idiotronic meg huszonévesen gyerekjátékokon kezdte. Fillér Máté nem gondolkozott sokat a dj nevén. Ellenben Dj Ben-nel. És igen, az X-menz a Trash Zenei Pályázat három legjobbjában volt.
21:00 - Banyek
22:00 - X-Menz Idiotronic
23:30 - Ben: A Tits & Clits duó egyik fele most is bebizonyítja, hogy egyedül is megállja a helyét, ha arról van szó. Változatos, olykor eklektikus szettjeiben sok zenei mûfaj fér meg egymás mellett, így senki sem távozhat hiányérzettel.
01:00 - Miller Fate: Pattogós, elektronikus dallamok táncoltatási céllal.




április 9. szombat
Nyesõ Mari
ROHAM Bár 21:00
Mari kultikus. Mari példakép. Mari vicces, és elbájoló. Mari melankolikus, és elvágyódó. Mari még egész. Van õ meg a gitár és ebbõl nagybetûs dalok születnek. Életkoktél a létforgatagban megfáradt nagyérdemûnek, tavaszi fáradtság ellen javasoljuk.

http://www.nyesomari.hu




április 10. vasárnap
V. Országos Roham Lemezbörze, DJ Piroska és a Farkas
ROHAM Bár és Kávézó 15:00
"Végre egy kis diszkó a Rohamban!" Dj Piroska és a Farkas
A rohamos lemezbörze több dolog miatt is jó. Az egyik és legfõbb, hogy nem kell olyan korán felkelni, mint a pecsás börzéhez. A szakmának azért jó, mert tudnak egy nagy pacsit adni egymásnak a dj-k. A zenebarátoknak meg azért jó, mert megsimogathatják kedvenc dj-iket. A börze után lesz egy kis diszkó végre a rohamban. A lejátszók mögött Piroska és a Farka(s).




április 13. szerda
Dirty Kaleidoscope, SONNY AND HIS WILD COWS
ROHAM Bár 22:00
A csapat tiszteletbeli tagja, Sonny hozza el világszínvonalú rhythm and blues zenekarát, a Wild Cows-t.
Kulo, TM45, Lobotone, Kanada Káosz és ügyvédje Vadász S. Tamás, Rock and roll, rhythm and blues, space jazz, TÁNCEST minden szerdán.
Vizuál: Csipáncsap Vetítõs B'sz

www.sonny.hu
www.myspace.com/sonnyandhiswildcows


április 14. csütörtök
Evenincg CoConut Party: Zapuder, Greenpeach
ROHAM Bár 21:00
Vidám zenei est két dögös bandával és ingyen kókusztekercsekkel!
21:00: ZAPRUDER / soulrock
A Zapruder nagyobbrészt saját - angol nyelvû - számokat ad elõ. Dallamvilágának és elõadói stílusának gyökerei sokfelé ágaznak a populáris kultúra zenei világában. A zenekar tagjaira elsõsorban a '60-as és a '70-es évek meghatározó mûvészei, zenekarai, mûfajai és stílusai voltak és vannak jelenleg is hatással.
"Ízlésére" a mindenevõ a megfelelõ jelzõ, ezért zenéjében a következõ stílusok, ill. azok stílusjegyei mind visszaköszönnek: blues, rhythm'n'blues, soul, jazz, rock and roll, beat, folk-beat, amerikai folk-rock...

http://zapruderband.blogspot.com/

22h: GREENPEACH / rock, blues, pop
Az 1999-ben alakult, de igazán 2003 óta aktív banda zenéje – mely valahol a rock és a blues között helyezkedik el - könnyen táncolható, ritmusos és lüktetõ, vonásait a szaxofon kíséret még jobban színesíti (Rózsaszín párducos hangzásvilág). A szöveg humoros csavarokkal tûzdelt. Koncertjeik zene- és közönség centrikusak.

http://www.myspace.com/greenpeachrock




április 15. péntek
No parkin' on the dancefloor
Superego, Carbovaris, Dictator&Hussar, Adam
ROHAM Bár 21:00
Szûk rád a nadrág? Nem olyan ciki. Világmegváltó indie party. Nem kell többet fellépcsõzni a blahán lévõ nagy áruház tetejére, hogy menõk legyünk. Hurrá. A felhozatal Pazar. Gyõrbõl a Superego. Utánuk a vízözön helyett a Carbovaris. És - hogy az estét méltón zárjuk - tiszteletét teszi nálunk Magyarország legfainabb nevû dj párosa, a Dictator és Hussar. Sõt. Ha a fenti sorok igazak, akkor még egy Ádám nevû dj is feltûnik a hangfalak mögötti területen.

www.myspace.com/superegohun
www.myspace.com/carbovaris


április 16. szombat
Képregény-est a Margó Fesztiválon
ROHAM Bár 18:00
18:00 Képregényes elõadások (képregény-elmélet és -történet, látványosan, izgalmasan)
20:00 Képregénycsata - hazai selejtezõ a 7. Magyar Képregényfesztiválra.
Vendég: Dragomán György.
22:00 Képregényes Dirty Kaleidoscope party - A képregényes jelmezt viselõk között ajándékokat osztunk szét! Zenei és vizuális comic.
Zene: Lobotone, Kulo, TM45, Kanada Káosz és ügyvédje Vadász S. Tamás.
Vizuál: Csipáncsap Vetítõs B’sz




április 17. vasárnap
Irodalmi csere-bere piac
ROHAM Kávézó és Bár 15:00-18:00
Amennyit hozol, annyit vihetsz!
Megosztanád olvasmányélményeidet másokkal? Van olyan könyved, ami kétszer is megkaptál? Esetleg meguntad, százszor olvastad és továbbadnád? Akkor ott a helyed a ROHAM elsõ irodalmi csere-bere piacán!
Nyugodtan hagyd otthon a pénztárcádat, nálunk kupont kapsz a könyveidért, amit újra becserélhetsz más olvasmányokra!
Figyelem! Könyvet és irodalmi folyóiratot fogadunk be a piacra, újságokat, magazinokat nem áll módunkban a börzére beengedni.




április 19. kedd
Nagy István szólóest (Esti Kornél)
ROHAM Bár 21:00
Az Esti Kornél sármos frontembere teljesen új arcát mutatja meg nálunk, kedvenc magyar költõibõl válogat, sõt saját számokat is elõad egy exkluzív koncert alkalmával.

www.myspace.com/estikornel




április 20. szerda
7. Magyar Képregényfesztivál bemutatja: Holland Képlegények kiállítás-sorozat: Typex
ROHAM Galéria 21:00
A 7. Magyar Képregényfesztivál Holland Képlegények kiállítás-sorozata és a Portfolio Points a Roham Galériában mutatja be Typex - az egyik legtehetségesebb holland képregény rajzoló - munkásságát. Typex képregényeiben és illusztrációiban a popkultura ikonikus elemei jelennek meg. A kiállítás 2011. május 6-ig tekinthetõ meg.

Accommodator koncert, Dirty Kaleidoscope new wave party (1000%-os dj-kkel)
ROHAM Bár 22:00
"Gyakorlatilag a semmibõl tûnt fel a hazai színtéren a kurrens zaj-pop duó Accommodator, akik a szakma által nevetségesnek tartott szintetizátorokkal, dobbal, és röfögõs basszussal hoznak össze olyan imádnivaló kollázst, amire a magunk részérõl rögtön felkaptuk a fejünket" (Lángoló gitárok)
utána: Dirty Kaleidoscope:
Akik a zenéket válogatják: Lobotone, Kulo, TM45, Kanada Káosz és ügyvédje Vadász S. Tamás. Vizuál: Csipáncsap Vetítõs B’sz.

www.myspace.com/accommodatormusic


április 21. csütörtök
Egyedi Peti szólóest
ROHAM Bár 21:00
Az Óriás óriása most hûséges fegyverhordozói nélkül meséli el nekünk a világ dolgait. Lesz itt minden mi fülnek ingere, feldolgozások, saját számok és sok-sok súlyos pillanat.
Utána Diszkóvágás parti.




április 22. péntek
Óperentzia
ROHAM Bár 21:00
Az R33 kreatív kommunájának egyik legérdekesebb csoportosulása nem elõször döngeti meg a Roham falait, pszichedelikus vj-show, masszív, utaztatós trip hop, és egy angyali hang. Táncra fel, hullámlovasok!
A koncert után New Waweszerûség.

www.myspace.com/operentzia




április 23. szombat
Danny and the rockin'rolls, Magic Cats, Naked Truckers
ROHAM Bár 21:00
Wikipedia: „A rockabilly az egyik legkorábbi és legmeghatározóbb rock 'n' roll zenei mûfaj, amely az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel. A mûfajt végig az eredeti megalkotója, Elvis Presley uralta és jelentõs befolyással bírt a késõbbi rock zenére és popkultúrára rövid fénykora ellenére is. A 70-es évek végén és a 80-as évek elején a rockabilly feltámadt és a mai napig megmaradt mint szubkultúra.”
Az este leszögezzük: MEGMARADT! Hajnalig.

www.myspace.com/dannytherockin39rolls
www.myspace.com/magiccatsrockabillytrio
www.myspace.com/nakedtruckerstrio


április 24. vasárnap
Elsõ Wannabe Fesztivál
ROHAM Bár 21:00
Mindenkinek van egy álma, de mindegyiket nem tudjuk teljesíteni, úgyhogy kiválasztottuk az egyik legkúlabbat. Itt a helyed, ha zenei szárnypróbálgatásaidat eddig még nem sikerült eljuttatnod a világot jelentõ deszkákig. Kapsz tõlünk 30 percet ingyen és bérmentve, mi pedig drukkolunk, hogy az apuka-anyuka kombón kívül mások is üvöltve énekeljék a számaitokat! Csapjatok oda!




április 26. kedd
Grand Mexican Warlock akusztik
ROHAM Bár
Régóta vártunk már arra a különleges alkalomra, amikor a Nagy Mexikói Varázsló végre tiszteletét teszi a Roham Bárban. Szabó Laci szupercsapata végigsöpörte a hazai rock színteret, pár hónap leforgása alatt elérte a "gecimenõ" kategóriát, kiadták elsõ albumukat és túlestek a mágikus elsõ lemezbemutatón is. A dalok, most akusztikus verzióban csendülnek fel, minden szõrösszívû rokker legnagyobb örömére.

www.myspace.com/grandmexicanwarlock




április 27. szerda
Cloudberry (D) + Lamantin Dj's utána Dirty Kaleidoscope
ROHAM Bár 20:00
A fent nevezett német zenekar nagyon jófajta shoegaze, indie zenét játszik. A Lamantin meg minden szerdán a Fúzió rádión nagyon jófajta lofi-xperimental-shoe-dream-kraut-tronic zenéjét játssza. És ha a stúdiót elhagyják a klubokban még jobb lofi-xperimental-shoe-dream-kraut-tronic zenét játszanak. Már nagyon megszerettük õket. A koncert és a Lamantin dj set után a szerdai piszkos rezidenciánk veszi át a hatalmat.
Vizuál: Csipáncsap Vetítõs B'sz

www.myspace.com/thisiscloudberry
www.lamantin.blog.hu




április 28. csütörtök
Egy Kiss Erzsi Zene, Pravda Kitty dj set
ROHAM Bár 21:00
Nem lehet errõl máshogy vélekedni, mint MEGTISZTELÕ! Magyarország érthetetlen mondókacsászárnõje üvegcipõjében
átlépi a roham kapuját. Mindenki hajoljon meg elõtte, és eressze el a haját a táncoláshoz. A koncert után a három gracia (értsd: köszönet), azaz a Helyes Kitty-k nyomják a laptop bugit. Dj Fejfajas, Dj Betétdal és Dj Harasho.

www.kisserzsi.hu




április 29. péntek
Alba Hyseni akusztik special
ROHAM Bár 21:00
Van egy hölgy ma Budapesten, kinek énekhangja elképesztõ. Még nem sokan ismerik, de akik hallották, nem tudnak szabadulni tõle, igazi boszorkány õ, nagyszerû zenészekkel a háta mögött. Alba jó pár éve forgolódik a magyar underground labirintusában (Beat Dis, The Absolute), azonban az igazi áttörést a nemrégiben megjelent szólóanyaga hozta meg neki, egyedi dalok, frappáns megszólalás, extravagáns elegancia, elõször a Roham színpadán.

www.myspace.com/theabsolute1


április 30. szombat
Norbert Kristof és a Néha Szigetek, Hammer of Gods, Lamantin + Gumipop DJk
ROHAM Bár 21:00
Geek-ek, freak-ek és hipster-ek, ide gyûljetek. A magyar lo-fi megkerülhetetlen monolitjai újra lesújtanak a gitár erõsítõkre, és persze a mûértõ közönség hallójárataira. Kristóf Norbi tükörsimára csiszolt melankólia kollázsai után a Hammers of God csavarja fel a potikat, utánuk a lamantin dj-k.

http://lamantin.blog.hu
www.facebook.com/radiolamantin
 
 

 

 
  Vissza
Ebben a tmban sszesen 1 hozzszls van.



 

     frenkk
    | #1 | 2011-04-19 | 14:25





 

Hozzszlsom a tmhoz:
Nevem:
Hozzszlsom:
Krlek rd be a
szmot