Lamelos + Stark - kArton
 
 
A Lamelos csoport és Stark Attila kiállításán a mûvészek önálló mûvei mellett a helyszínen, közösen készült munkák is bemutatásra kerülnek.

A kiállításhoz kapcsolódva április 21-én csütörtökön 18 órától a helyszínen rendezett Képregény Kedvelõk Klubjában a közönség személyesen is találkozhat Stark Attilával.
 
 




A Lamelos képregénykollektíva 1997-ben alakult Aleks Deurloo, Jeroen Funke, Boris Peeters és Sam Peeters képregényrajzolók részvételével. A négyes csapat, amelynek tagjai a kampeni mûvészeti akadémiáról ismerik egymást, nagy népszerûségre tett szert ünnepségeken, fesztiválokon és partikon való megjelenései révén. Almának vagy robotnak öltöznek, a Csillagok Háborúját vagy épp középkori mirákulumot adnak elõ.

Emellett kĂ©pregĂ©nyeket is rajzolnak. Ă•k alkották meg Kaasheld & Poephoofd (Sajthõst Ă©s Kakifejet), a legnagyobb holland kĂ©pregĂ©ny duĂłt az illusztris Tom Poes Ă©s Ollie B. Bommel Ăłta. Idõközben nĂ©gy rĂ©sz jelent meg a sorozatbĂłl, az utolsĂł – a HELP! – pedig szöveg nĂ©lkĂĽl (persze a „help” szĂł kivĂ©telĂ©vel). Munkájuk jelenleg a legfrissebb holland kĂ©pregĂ©nyek közĂ© tartozik: abszurd, szabad, vidám Ă©s szĂ­nes.

Budapesti bemutatkozásuk során munkásságuk teljes spektrumát szeretnék felvonultatni, bemutatva a különbözõ technikákat rajzban, festményeken, nyomatokon és hímzéseken. Korábban Ausztriában és Spanyolországban ismerkedhetett meg a nagyközönség színpompás munkáikkal, melyeket fantáziaállatok és robotok népesítenek be.


http://www.lamelos.nl, http://nl-hu.blogspot.com


Stark Attila tervezõgrafikus festõmûvész, street-art aktivista mögött számtalan magyar és külföldi kiállítás áll. Belsõ kényszerbõl fest, szereti a majmokat, grimaszokat és a mozdulatokat, mindenféle húst, a levegõt, a zsúfoltságot, és mindennek a fordítottját is. Viszont a kategorizálást nem.

Képi világát a városi lét, a szubkultúra szimbólumvilága és az általa teremtett figurák határozzák meg. Expresszív gesztusok és rajzos elemek összefüggése alkotja képeit, melyek magyar és idegen nyelvû kommentárokkal és megjegyzésekkel kiegészítve vicces, irónikus, önreflexív munkákká válnak.

A Roham bár programjainak, fesztiválok és zenekarok plakátjait készíti, és õ a megalkotója a Kulo City-nek, amely a bulik, a lelkesültség és a letargia ezredfordulós Budapestjének lenyomata, 2007-ben könyv és film változatban is megjelent.

A holland Lamelos csoporttal közös kiállításán fõképp grafikai munkáiból láthatunk válogatást.
http://kulocity.com


A kiállítás virtuálisan is folyamatosan követhetõ a kArton galéria Facebook oldalán, valamint a Lamelos csoport blogoldalán (http://nl-hu.blogspot.com). A kiállítás május 2-ig tekinthetõ meg. http://www.karton.hu
 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában nincs hozzászólás.





 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot