Scrap dedikálás és Roham bemutató a Fényíráson
 
 
A Fiatal Írók Szövetsége szeretettel hív minden érdeklõdõt a Fogasházban (Budapest, Akácfa utca 51.) 2011. május 6-7.-én délutántól hajnalig tartó minifesztiváljára, amelyen a kortárs fiatal irodalom ad találkozót az elektronikus- és kísérleti zenével és a fényfestéssel. A két nap során felolvasások, lapbemutatók, koncertek és dj-fellépések mellett a BudapestRebel installációja és vetítése vizuálisan értelmezi újra az elhangzó szövegeket a Fogasház tereiben. A fellépõ szerzõk mûvei és a bemutatkozó folyóiratok példányai a helyszínen megvásárolhatóak.

A Roham stábja vasárnap (május 7), 18:30-kor lép fel.

Részletes program:
 
 


Május 6. Péntek

17.00 PRAE – lapbemutató

A lapot két szerkesztõje, Balogh Endre és Pál Dániel Levente, valamint az utóbbi lapszámokban közremûködõ szerzõk mutatják be

18.00 Lesi Zoltán, Balla István, Csepregi János, Borbáth Péter és Neszlár Sándor olvasnak fel mûveikbõl

19.30 Kéknyúl-trió – Premecz Mátyás (The Qualitons, Barabás Lõrinc Eklektric) bûvöli a Hammond-orgonát Badics Márk (dob) és Zádor Tamás (gitár) kíséretében.

21.00 Clairwood & Bodó zenéje és a BudapestRebel installációja


Május 7.

17.30 Izsó Zita, Falvai Mátyás, Palágyi László, Király Farkas és Ayhan Gökhan olvasnak fel mûveikbõl

18.30 Symposion és Roham! Lapbemutató

A szabadkai-szegedi Symposion (Sirbik Attila, Bencsik Orsolya, Orcsik Roland, Nemes Z. Márió) és a budapesti Roham! (Bánki Ákos, Szöllõsy Géza, Mikó Csaba, Stark Attila, Korchma Zsombor, Tick Péter, Vidák Zsolt, Baranyai András, Sirály Dóri, Szabó Levente) mutatják be folyóirataikat és mûvészeti projektjeiket, zárásként Takács Tibor, Borza Ákos és Bartha Márk (Defa) koncertjével

21- Tolo (LavaLava) Ambient, Lounge szett
24- Crimson & Chrom
03- Dean Olbricht

Az egész éjszakás dj-szettek során mindkét este a BudapestRebel szolgáltatja a vizuális mûsort: a nagyteremben tartott vetítést és a Fogasház különbözõ pontjaira diavetítõvel sugárzott szövegeket és képeket a mûsorban résztvevõ szerzõknek és a Fiatal Írók Szövetségének tagjainak (többek között Bencsik Orsolya, Macsovszky Péter, Nemes Z. Márió, Szabó Marcell, Sirbik Attila, Falvai Mátyás, Csáki Rita, Lengyel Zoltán, Debreceni Boglárka, Domokos Mátyás, Ayhan Gökhan, Palágyi László, Izsó Zita, Borbáth Péter, Neszlár Sándor, Csepregi János, Kollár Árpád, Szõllõssy Balázs, Király Farkas) szövegei inspirálták.

Az esemény a Fiatal Írók Szövetségének szervezésében valósul meg, az NKA és a MASZRE támogatásával.
 
 

 

 
  Vissza
Ebben a tmban sszesen 1 hozzszls van.



 

     atyesz
    | #1 | 2011-05-07 | 00:38

teszt



 

Hozzszlsom a tmhoz:
Nevem:
Hozzszlsom:
Krlek rd be a
szmot