Roham program - 2012. február
 
 


www.facebook.com/Roham.club
Vas u 16. / Budapest 1088
 
 





Február 2. 21.00.
The Poster Boy lemezanyag mutogató party/DJ Jehova/DJ Tonyó

Igazi indie „szörny” teríti be a Roham színpadát februári koncertnaptárunk elsõ napján, itt csak nagypályások passzolgatják egymásnak a passzolgatni valót. Az Amber Smiths-bõl ismeretes Ponikló Imre és a The Walrus tag Noel R. Mayer csevelyébõl hipergyorsasággal született meg egy banda ötlete, amihez olyan prominens személyiségek csatlakoztak, mint Michael Zwecker(Baastian, ex-KIspál) és Fülöp Bence (Kamikaze Scotsmen), a The Poster Boy egy év alatt egy kis mini LP-t rakott le az asztalra. Élõben még igencsak kevés helyen szólaltak meg ezek a számok, az este igazi apropója, hogy elõszõr játsszák el az egész anyagot élõben.

www.theposterboy.hu





Február 3. 21.00.
Sajnosbatár/Ricsárdgír

A fiatalokra mindig azt mondják az öregek, hogy hagyd hadd csinálják, úgyis kinövik. Hát reméljük ez a két zenekar nem fogja. Lehet majd itt ugrabugrálni, örömködni, fröccsöt inni, remek hangulatban.





Február 4. 21.00.
Memento Mori Klub : Living Totem/Entrópia Architektúra/Der Tanz/!Nylon Me

Az mindenképpen megállapítható errõl az estérõl, hogy nem éppen a könnyed mûfajok kedvelõi gyûlnek majd össze...Az is, hogy az itt fellépõ együttesek zenei stílusbesorolása, elsõ blikkre a dark jelzõt kaphatná.. Azonban téves lenne ennyivel elintézni ezt a színes kompániát, a fekete ugyanis, a színtan szerint, minden színt tartalmaz, a négy fellépõ pedig galaktikus távolságokra fekszik egymástól a színpalettán. Eképp, ha valaki veszi a bátorságot, hogy bekukkantson a denevér barlangjába, meglepõen kalandos felfedezésekben lehet része....

www.myspace.com/livingtotem
www.entropia-architektura.org
www.nylonme.hu


Február 7. 18.00.
kiállításmegnyitó : LUCZA ZSIGMOND : BUNNY SHOW

„A. már nagyon unatkozik a kiállításon. Egyszer csak meglát egy képet, és határozott léptekkel elindul felé. Közvetlen közelében áll meg. Elõrehajol, és elkezdi sminkelni magát, rúzsozni a száját a védõüveg tükrében. Tükrözõdõ tekintete mögött halványan egy kép dereng, ám õ ezzel nem foglalkozik.”





Február 8 : 21.00.
Bánki Ákos Szülinapi Party
Kata Valami/Tóth Kína Hegyfalu/DJ Turiszt (RoburBuszSoundSystem)

Bánki Ákosról tudnivaló, hogy hírös-nevezetös festõmûvész. Azt is viszont kevesen tudják, hogy a Roham „közeli hozzátartozója”, mi sem természetesebb tehát, hogy itt ünnepli születésnapját. Hogy hányadikat is? Majd õ elárulja... A esemény ingyenes. Az ajándékoknak külön asztalt biztosítunk:)...





Február 9. 21.00.
Matróz/Bajdázó

A Quart magazin szerint „A Bajdázó zenekar beszippant és átállít a maga ritmusára: az év egyik legnagyobb és legszebb meglepetése.” Nos ebbõl semmiképpen nem szeretnénk kimaradni, úgyhogy meghívtuk õket, társzenekarnak pedig Porteleki Áron fémjelezte Matrózt hívtuk vendégül. Az ilyen estéken általában nagyon kevesen szoktak lenni. Reméljük ez most nem így lesz.

www.bajdazo.com
www.soundcloud.com/matrozband


Február 11. 21.00.
Naked Truckers/Riverside Jumpers

Már megint ez a fránya rockabilly, hát nem unjuk mááár meg? NEEEEMMM!

www.myspace.com/nakedtruckerstrio





Február 12. 16.00.
Küssmich / Holalo / Bounce ---> MATINEE
ITAL (US, 100% Silk, Planet Mu)
Stant (HU)

Az EUShorts bemutatja
EVERYTHING IS TERRIBLE!

Minden, amit egy igazi „geek” megálmodhat egy szuper vasárnap délutánra: Mini filmfesztivál az EuShorts srácok szervezésében, most az Everything is Terrible kollektíva rövidfilmjeibõl szemezgetnek, közben Játékmatiné a Kóceráj Poharazó jóvoltából: különleges gyûjtemény 8-bites, kvarc, logikai és még sokféle játék lesz itt látható, amiket ki is lehet próbálni. Ezután következik még csak az igazi muri, a Küss Mich csapata egy brooklyn-i és egy magyar live act-et hoz erre az estére.

A többit a facebook.on csekkeljétek. Alant a link.

http://www.facebook.com/events/266715630062197/





Február 13. 21.00.
Les Rhinocéros (US)/Father Murphy(IT)

A külföldi különlegességek sora pedig nem zárult le. A vasárnapi geek parti hétfõn folytatódik. Csak gyõzzétek energiával. 2 igazán érdekes együttes nemzetközi turnéja keretében látogat hozzánk.
A rinocérosz fiúk pofátlanul fiatalon törtek be az amerikai prog-jazz színtérre, szinte egyenest John Zorn kiadójánál kötöttek, érdemes belefülelni tehát, mit is tudnak a színpadon. Utánuk egy poszt-wave ínyencség Olaszországból: a Father Murphy kifejezetten folkos/dark wave-es beütése már-már a paródia határát súrolja. Kitûnõ zenei aláfestés egy Murnau filmhez.

Alant a facebook esemény linkje:

http://www.facebook.com/events/171825612922002/


Február 14. 18:00
Az Apokrif bemutatja: „Szeress úgy is, ha rossz vagyok”

Az elsõsorban a huszonéves, fiatal irodalmi nemzedék írásait közlõ folyóirat szerkesztõ- és szerzõgárdája rendhagyó Valentin-napi programmal mutatkozik be. Vége a romantikának és a szívecskés lufiknak!


Február 15. 21.00.
Vodku

Újabb utazás a magyar és balkán népzenei hagyományban. Többek között azt írják a honlapjukon, hogy hangosak, szeretnek mesélni és szeretik az alkoholt. Nohát kiváncsian várjuk mi lesz ebbõl!

www.vodku.hu


Február 16. 21.00.
Presszó Tangó Libidó/Anton

„Farsangi mulatozás és karnevál a ‘buja pesti éjszakában’” alcím alatt futó zenei rendezvény két észveszejtõen jó magyar bandát rejteget titokzatos leple alatt. Gyõzödjetek meg róla magatok is.


Február 17. 21.00.
Verõköltõ lemezbemutató/Orionkert/Kisherceg

A Verõköltõ honlapját böngészve nagyon jól szórakoztunk, mindenkinek ajánljuk megtekintésre. Elõéletükrõl azonban nem sokat sikerült megtudnunk. Annyi bizonyos, hogy a magyar alternatív zenei hagyomány követõi õk, elsõ lemezüket pedig itt, ezen az estén mutatják be, két másik, hasonló kaliberû zenekarral.

www.verokolto.hu





Február 18. 21.00.
Hammer of Gods búcsúkoncert/Sad Kolibries/Le Hjarta

A hazai hipszter színtér egyik legfontosabb alapkövei, gyakorlatilag az egyetlen magyar shoegaze zenekar, magukat a funeral folk nagymestereinek aposztrofáló Hammer fiúk, 6 év után búcsúznak. Pótolhatatlannak látszó ûrt hagyva maguk után. Elõttük két feltörekvõ szobazenekar.
Sírva mulat a magyar.


Február 21. 18:00
Mûút lapbemutató

A Mûút irodalmi, kritikai és mûvészeti folyóirat szerkesztõsége és szerzõi mutatják be a legfrissebb lapszámot, beszélgetéssel, olvasással, vetítéssel. Meglepetés!


Február 22. 18:00
ImPulzus kritikai est:

Az ImPulzus februári estjén Egy magyar regény kerül sorra. Barna Dávid kötetét Bartók Imre, Benedek Anna, Csobánka Zsuzsa és Lengyel Imre Zsolt elemzi a ROHAMban, február 22-én este 6 órától.





Február 23. 21.00.
Riddler

Klasszik hip hop, magyar hip hop, kultikus hip hop. Aki csak a Kezdet Phiai-t ismeri, le van maradva.

www.riddler.hu


Február 24. 21.00.
Lo-Fi Stereo

Zaj a gitárból, zaj a torokból. Nincs kecmec.

www.lofistereo.com


Február 25. 21.00.
Jerry Lee's Rock and Roll Service

2 óra tömény amerikai életérzés a retró jegyében.

www.jllband.hu
 
 

 

 
  Vissza
Ebben a tmban nincs hozzszls.





 

Hozzszlsom a tmhoz:
Nevem:
Hozzszlsom:
Krlek rd be a
szmot