Lucza Zsigmond: Bunny Show -- kiállítás
 
 

Roham Galéria - Budapest

A kiállítás kedden 20 órakor nyílik. Kurátor: Bánki Ákos.

 
 
Lucza Zsigmond in Roham by inexhibition


"A. már nagyon unatkozik a kiállításon. Egyszer csak meglát egy képet, és határozott léptekkel elindul felé. Közvetlen közelében áll meg. Elõrehajol, és elkezdi sminkelni magát, rúzsozni a száját a védõüveg tükrében. Tükrözõdõ tekintete mögött halványan egy kép dereng, ám õ ezzel nem foglalkozik."

Az utóbbi években fõként nagyméretû figurális képeket festek, élõ modell után, vagy fotóról illetve fejbõl. Festészetemet leginkább városi közegem inspirálja: modern városi emberek, a plakátok, reklámok, és mindaz, ami az urbánus életformából adódik.

A nagyméretû képek mellett kisebb festményeket, rajzokat is készítek vegyes technikával, és elsõsorban arra figyelek, hogy az eredeti vázlataim hogyan kapnak életre. Elindítok egy folyamatot és egy munka rajtam keresztül realizálódik, de önálló életet nyer reményeim szerint.

Sokszor élõ emberekrõl készítem festményeimet, de nem a „természethû” ábrázolásra törekszem. Ideálisabb lényük megragadása jobban érdekel, és emiatt az általánosság, a tipizálás irányába megyek ábrázolásuknál. Ez az „érzelmi kollektivizálás” lebontja a felületes egyedi tulajdonságokat, és azt szólítja meg bennünk, ami közös. Figurális munkáimat nem tekintem realistának.

Lucza Zsigmond


 
 

 

 
  Vissza
Ebben a tmban nincs hozzszls.





 

Hozzszlsom a tmhoz:
Nevem:
Hozzszlsom:
Krlek rd be a
szmot