Elhunyt Spielmann IstvĂĄn
 
 
Pista Ășgy mellĂ©kesen kerĂŒlt be a szerkesztĂ”sĂ©gbe. Mikor mondtuk, hogy ĂșjsĂĄgot csinĂĄlunk, neki egybĂ”l termĂ©szetes volt, hogy akkor Õ is csinĂĄlja, s rögtön Ă­rni kezdett. MĂ©g inkĂĄbb diktĂĄlni. Mert friss, olykor szinte gyermekien kĂ­vĂĄncsi szellemĂ©t hozzĂĄnk hasonlĂł testbe zĂĄrta a JĂłisten: Ă­gy amikor megismertĂŒk, reszketeg kezei mĂĄr nem Ășgy engedelmeskedtek, amint szerette volna. De ez minket nem Ă©rdekelt. NagyszerĂ» humora, fantasztikus kedvessĂ©ge Ă©s derĂ»je, ritka irodalmi mĂ»veltsĂ©ge s hamisĂ­thatatlan tehetsĂ©ggel pĂĄrosulĂł mesĂ©lĂ” kedve mindannyiunkat magĂĄval ragadott.
 
 
Pista jött velĂŒnk mindenfelĂ©. MegjĂĄrtuk Ă­gy fiatalos frissessĂ©ggel Ă©s rohamos lendĂŒlettel ErdĂ©lyt Ă©s ZentĂĄt, sĂ”t mĂ©g a Török RiviĂ©rĂĄt is. Közben pedig folyamatosan mondta tollba nekĂŒnk sajĂĄtos törtĂ©neteit, amelybĂ”l lassan kirajzolĂłdott kalandos, hĂĄnyattatott Ă©lete; s Ă©lĂ” humĂĄnumĂĄt, örök kĂ­vĂĄncsisĂĄgĂĄt mĂ©g többre becsĂŒltĂŒk. Õ lett a Roham tiszteletbeli elnöke, a "TörzsfĂ”nök", akire - akĂĄrhovĂĄ mentĂŒnk - hatĂĄrozottan Ă©s bĂŒszkĂ©n hivatkoztunk. A vĂ©ge felĂ© ezt mĂĄr sokszor nem is Ă©rtettĂ©k: a kĂŒlvilĂĄgnak csak egy romlĂł ĂĄllapotĂș elaggott vĂ©nember volt "a Pista". Ám mi - szerencsĂ©re - megismerhettĂŒk Õt, az embert, akivel - a mai vilĂĄgban - valĂłdi Ă©lmĂ©ny volt minden egyĂŒtt töltött pillanat. Azt hittĂŒk, örökkĂ© velĂŒnk lesz, hogy tĂșlĂ©l mindannyiunkat. KĂ©nyelmes volt ebbe a hitbe ringatni magunkat... De sajnos mĂ©g Ă” sem...

Spielmann IstvĂĄn Ă©lt 1934. oktĂłber 13-tĂłl 2012. oktĂłber 21-ig.

TemetésérÔl késÔbb intézkednek.

Roham szerkesztÔség

Írásai:

TörökĂŒlĂ©s
Megint Weisz
A kokĂĄrdĂĄval kezdődött






 
 

 

 
  Vissza
Ebben a témában összesen 1 hozzászólás van.



 

     Kun MihĂĄly
    | #1 | 2013-02-13 | 12:37

RĂ©gi barĂĄtsĂĄg fĂŒzött hozzĂĄ sok sok Ă©ve nem talĂĄkoztam vele. SajnĂĄlom, hogy meghalt.RĂ©szvĂ©tem a csalĂĄdjĂĄnak. KĂŒlhonban Ă©s itthon.



 

Hozzászólásom a témához:
Nevem:
Hozzászólásom:
Kérlek írd be a
számot