Pestblog.hu
2009-04-16 03:01 |
Pestblog.hu

Budapest tele van csodákkal, csak egyre kevesebben járunk nyitott szemmel Ă©s nem vesszĂĽk Ă©szre őket. Egy pesti srác megteszi helyettĂĽnk Ă©s blogjában jegyzi fel őket. A Pestblog kĂ©pes utikalaĂşz kalandvágyĂłknak.


Bővebben

1 hozzászólás van.

 

Johnny Fellow – A navigátor
2008-12-04 16:26 |
Johnny Fellow – A navigátor

miért épp nulladik szám?

A soron következő törtĂ©net vĂ©gleges formáját 2008-ban nyerte el, de fontos megjegyezni, hogy eredetileg 2002-ben kĂ©szĂĽlt puszta ujjgyakorlat cĂ©ljábĂłl. Bár a szerző szándĂ©ka az volt, hogy a szĂ©les kĂ©pregĂ©nyolvasĂł tábor legnagyobb örömĂ©re, a nem tĂşl távoli jövőben Ăşjra Ă©letre kelti a karaktert, ezt a törtĂ©netet már nem állt szándĂ©kában megváltoztatni. A jövendőbeli első számtĂłl kezdődően, már egy másfajta cselekmĂ©ny veszi kezdetĂ©t, másfĂ©le bonyodalmakkal.Bővebben

1 hozzászólás van.

 

Stark Attila: Kulo City - Bélváros
2008-11-02 00:07 | Pedro
Stark Attila: <i>Kulo City - Bélváros</i>

Bélváros�

Zavaros történet egy majomszerû alakról, akiben egy terapeuta egy lelki probléma gyökerét keresi. Így jut el egy tudatalatti �Bélváros� nevû helyre, ahol nehézségek adódnak.

VĂ©gĂĽl minden megoldĂłdik!Bővebben

Nincs hozzászólás.

 

Mikó Csaba: Testínség
2008-11-01 23:57 | Pedro
Mikó Csaba: <i>Testínség</i>

„BeszĂ©dopera – ezt a műfaji megjelölĂ©st egyre gyakrabban használják kortárs darabokra itthon Ă©s kĂĽlföldön egyaránt.

Ilyen beszĂ©doperák MikĂł Csaba szĂ­nművei. KĂĽlönös, rejtőzködő, titkokkal Ă©s lappangĂł feszĂĽltsĂ©gekkel teli világ tárul fel bennĂĽk. A mĂşltidĂ©zĂ©s kezdeti pillanataitĂłl lĂ©pĂ©sről lĂ©pĂ©sre, mint egy lassĂ­tott filmben, tárul fel a vĂ©gzetes, a közös mĂşlt legaprĂłbb rĂ©szlete is, a vĂ©gpontokhoz vezető valĂłságos (kĂĽlső) Ă©s lĂ©lektani (belső) utakkal, törtĂ©nĂ©sekkel. A jelenben elbeszĂ©lt, ám a hajdanvolt esemĂ©nyek egy időben, de kĂĽlönböző tereken kezdődnek, s vĂ©gĂĽl egy közös helyszĂ­nre, a visszafordĂ­thatatlan tett, a gyilkosság szĂ­nhelyĂ©re koncentrálĂłdnak.

„Hol a szĂ­npad: kint-e vagy bent, urak, asszonyságok?” – kĂ©rdezte hajdan Balázs BĂ©la A kĂ©kszakállĂş herceg vára cĂ­mű drámájában. A TestĂ­nsĂ©g beszĂ©doperái a benti, forrongĂł világok pontosan, hűvösen megfogalmazott hĂ­radásai.”

RadnĂłti ZsuzsaBővebben

Nincs hozzászólás.

 

ZAP #1
2008-11-01 23:40 | Pedro
ZAP #1

"A Roham stábja nem kisebb feladatot vállalt, mint összehozni egy olyan nĂ©pszerű kĂ©pregĂ©ny-antolĂłgiát, mint amilyen kölyökkorunkban a Kockás volt. TaraĂł Ă©s Pif helyett azonban csöcsökkel Ă©s hulladarálással prĂłbálja megnyerni olvasĂłit a legĂşjabb magyar kĂ©pregĂ©ny-koktĂ©l. Kovács PĂ©ter budapesti ufĂłinváziĂłja önállĂł kötetĂ©rt Ă©s A4-es mĂ©retĂ©rt kiált!"

IndexBővebben

1 hozzászólás van.

 

Sirály Dóri - Stanislaw Lem: Kiberiáda
2008-11-01 23:13 | Pedro
Sirály Dóri - Stanislaw Lem:<i> Kiberiáda</i>
“Sirály DĂłri messze a legszimpatikusabb kĂ©pregĂ©nyrajzolĂł, akivel eddig találkoztunk, Ă­gy nehĂ©z volt eldönteni, ki az elbűvölőbb: ő, vagy szegecseltfĂ©m teremtmĂ©nye, Magafia Majmász. DĂłri olyan fĂ©mhulladĂ©kokbĂłl összekalapált robotkĂ©nt kĂ©pzelte el Stanislaw Lem Kiberiádájának hősĂ©t, akinek az egyik karja benzinkĂşti töltőpisztoly, a feje meg egy bĂ©kebeli Orion rádiĂł. Magafia Majmász igazi comic stripekĂ©rt Ă©s rajzfilmsorozatĂ©rt kiáltĂł figura, kitűzőn, pĂłlĂłn, bögrĂ©n, Ă©s uzsonnás táskán is jĂłl mutatna.”
Könyvesblog


Bővebben

Nincs hozzászólás.

 

Stark Attila: Kulo City
2008-11-01 22:04 | Pedro
Stark Attila: Kulo City

E könyv olyan mint egy rajzba fordĂ­tott gondolatsor. Lapjai a kĂ©pregĂ©ny Ă©s a naplĂł ötvözetekĂ©nt olyan egymásba kapcsolĂłdĂł grafikus folyamkĂ©nt jelennek meg előttĂĽnk, ami egyszerre ad szĂłrakoztatĂł betekintĂ©st egy művĂ©sz magánvilágába, Ă©s egyszerre tud felismerĂ©sekkel szolgálni mindarrĂłl amivel Ă©lmĂ©nyeink során szembesĂĽlĂĽnk.Bővebben

Nincs hozzászólás.